L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 22 de setembre del 2018

Jordi Joan: “La sentència avala el bon treball del govern de Compromís i dona garanties jurídiques per a avançar en el procediment de recobrar la piscina”.



El jutjat desestima íntegrament un recurs contra la resolució de contracte i  confiscació de fiança aprovada pel plenari. 

Jordi Joan, alcalde de Tavernes, ha celebrat la sentència del Tribunal Contenciós Administratiu perquè avala el treball del govern de Compromís i dóna les garanties jurídiques per a avançar en els procediments per a recobrar la piscina coberta.

L’alcalde ha recordat que al llarg d’aquests 7 anys “són molts els esforços del govern municipal de Compromís per a desbloquejar la situació de la piscina coberta, que ara comencen a donar fruit”.


També Jordi Joan ha comentat que “després de llegir el sentit de la sentència i els termes en què s’argumenta, tenim les garanties legals suficients per a dur al Ple municipal l’inici de l’expedient de  liquidació de la concessió, en el qual fa temps que treballa el govern de Compromís. De fet,  ja tenim un esborrany de proposta de liquidació”.

També l’alcalde s’ha referit a les futures obres que caldrà fer per acabar la instal·lació: “Molt important és que continuem treballant per a aconseguir el projecte de final d’obra, que ja hem contractat, i en el qual ja treballem”.


El jutjat Contenciós Administratiu nº 6 de València ha desestimat íntegrament el recurs el Banc Popular que volia impugnar la decisió del plenari de resoldre el contracte de construcció i explotació de la piscina coberta, així com la confiscació de la fiança dipositada com a garantia.

La sentència és clara i ben diàfana: “Qui ha incomplit les seues obligacions i ha abandonat les obres sense concloure-les, ha estat el contractista”, és a dir, la UTE MetrovalAqua a qui el PP va concedir la concessió de la piscina, a pesar que la Intervenció Municipal havia valorat amb un 0 (zero) la seua solvència econòmica.

El tribunal desestima les pretensions del Banc Popular i considera ajustada a dret la resolució del contracte per causa imputable al contractista i la confiscació de la garantia de 106.014,72 euros constituïda per aval bancari del Banc Popular.



La liquidació de l’obra 

El primer pas a realitzar és la liquidació de l’obra, condició precisa per a recuperar la propietat. Per a  liquidar l’obra es  calcula: la inversió feta per l’empresa (hi ha certificats d’obra sobre els 1’8 milions); el perjudici fet a Tavernes pels retards i falta d’anys de servei; s’estudia l’estat de les instal·lacions fetes i es valoren; i es quantifica el que falta fer del projecte.

Per altra banda, en el compte a favor de l’Ajuntament, se li suma els terrenys cedits  de forma gratuïta i els  1’3 milions que va donar per a les obres.

La liquidació és el resultat de restar a la despesa de l'empresa els diners aportats per l’ajuntament, sumats als danys i perjudicis, deutes de notaria, registradors, dietes d’enginyeries.

Un gimnàs

El resultat és que cal pagar-li a l’empresa 36.781 euros, però si s’aplica la quitança del deute al qual l’Ajuntament es va adherir quan el concurs de creditors de MetrovalAqua,  és la concessionària qui hauria de pagar uns 2.800 euros al consistori.

Ací teniu més informació al respecte:



El govern de Compromís ha contractat els serveis d’una enginyeria que ja redacta el projecte d’acabament de les obres d’acord amb la normativa actual i que tramitarà també la legalització de les instal·lacions.

PD: Les fotografies no són actuals.