L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 18 de setembre del 2018

Una delegació del Museu de Prehistòria visita Bolomor i les obres del CAREX



Una delegació del Museu de Prehistòria de València ha visitat l’Ajuntament de Tavernes i la Cova del Bolomor amb l’objectiu de conèixer de primera mà els treballs de revalorització que està duent a terme l’Ajuntament de Tavernes amb les obres del CAREX (Centre d'Arqueologia Experimental), i els treballs de la campanya d’excavació que està realitzant-se a la Cova.

La Cova del Bolomor i el seu entorn és un dels valors patrimonials més grans amb que contem a Tavernes, i els esforços del govern de Compromís des que governa Tavernes ha estat implicar les  institucions i administracions per tal de donar-li al complex la importància que es mereix com a referent mundial en la domesticació del foc per l’home.

El govern municipal de Compromís ha tingut sempre clar, com ha manifestat en moltes ocasions tant l’alcalde Jordi Joan, que s’ha de seguir invertint en el nostre patrimoni cultural i històric i sobre tot posar en valor el jaciment de Bolomor.

I un dels objectius mampresos, encara que per la seua complexitat serà una obra d’anys, és fer possible unes instal·lacions adients a la importància de les troballes de la zona.



I per aconseguir-ho, i gràcies a un conveni subscrit amb la Diputació, es va aconseguir una subvenció de 125.000 euros del Patronat Provincial de Turisme de València, per compra dels terrenys en el camí Ombria.  A més, s’hi va instal·làr mobiliari urbà, una  pèrgola, una àrea recreativa, una zona per a aparcar bicicletes, tanques de fusta i papereres.

Ara, gràcies a una segona subvenció de 110.000 euros també de la Diputació es duen a terme les primers obres del projecte CAREX Cova de Bolomor, per dotar el complex  d’un centre d’arqueologia experimental.

Les actuacions que es duen a cap són d’adequació dels terrenys i la construcció d’infraestructures per a diversos tallers didàctics. També es farà una recreació de la cova i una zona d’ombra a la zona oest del pàrquing. Poc a poc, serà un espai d’interpretació i experimentació on els visitants podran descobrir els orígens i les característiques del poblament paleolític europeu, i les formes de vida del neandertals.

Totes aquestes actuacions se sumen a les campanyes dutes a cap pel govern de Compromís en llocs com Fiturs i les visites guiades a la cova, amb la qual cosa s’ha aconseguit que molta gent que no coneixia la Cova de Bolomor vinga a Tavernes, i això crea  un turisme permanent durant tot l’any.