L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 11 de setembre del 2018

II Concurs Internacional de Paella de la Valldigna



Un total de 37 cuiners de tot el Món participaren ahir en el “II Concurs Internacional de Paella de la Valldigna”, postre de manderina, coques de mestall i figatell celebrat al Saló La Font de Tavernes  organitzat per l’Associació Cultural i Gastronòmica de la Terreta i d’Arròs de la Valldigna.

L’alcalde Jordi Joan, la regidora de Turisme Pilar Ausina, i altres regidors de la corporació municipal van acompanyar el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, a la Diputada Provincial de Turisme, Pilar Moncho, fent costat a la iniciativa, als nostres cuiners i a la nostra gastronomia.

L'alcalde i regidors del governs amb les autoritats autonòmiques

Realment va ser un esdeveniment comprovar la presència dels 37 cuiners arribats de molts països d’arreu del món ( Melbourne (Australia), Buenos Aires (Argentina), La Xina, França o Holanda) sense oblidar els cuiners espanyols o de les comarques veïnes i de Tavernes i vore cuinar la nostra versió de la paella, l’arròs de la Valldigna. I pot ser alguns es pregunteu ¿I com és la paella de la Valldigna? Doncs ni més ni menys la paella que fem i sempre hem cuinada a casa: la paella valenciana amb pebre i pilotes.

La participació d’enguany ha estat més nombrosa, de fet ha doblat la de la passada edició, amb la qual cosa el concurs està prenent força i obrint-se camí entre els concursos gastronòmics de la comarca.

Els guanyadors

Els guanyadors del concurs d'Arròs de la Valldigna han estat:


1r Comidas para llevar Sorolla (València)
2n Casa Macario (Tavernes de la Valldigna)
3r Restaurant  Picanterra (Cullera)

  
Premis al postre de mandarines, coques de mestall i figatells 

El premi "Maria Cuñat" al millor postre que tenia com a base la mandarina el va guanyar el Restaurant Tinto de Melbourne (Australia), mentre el Restaurant La Pepa de València obtenia el segon i Chef Amadeo, de Gandia, el tercer.

El premi a les Coques de Mestall va ser per al Forn Emilio Rico de Xàtiva, mentre Restaurante el Vermut obtenia el segon i el Forn Sepell de Barx el tercer.


Igualment hi havia un concurs de la modalitat figatell, el primer premi del qual va viatjar a Aldaia de la mà de Carnicería Catalá, mentre el segon era per a Carnicería Arellano de València i el tercer per a Erika de Benifairó.

Enhorabona als organitzadors Sergi Pellicer i Carme Ferrando, i a tots els guanyadors i en especial a Santi Escrivà, xef de Casa Macario de la platja de Tavernes i a Erika de Benifairó, per deixar ben alt el pavelló de la cuina de la Valldigna