L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 13 de setembre del 2018

Un grup de veïns promou una plataforma a favor dels festivals amb el nom "Per un Tavernes viu".


 
Un grup de veīns de Tavernes, que es proclamen “a favor dels festivals” està organitzant una plataforma veïnal amb el títol “Per un Tavernes viu”.

L’anunci de creació, així d’una pròxima reunió el dimarts dia 18 a les 19’30 a la Casa de la Cultura, va recórrer ahir i va inundar les xarxes socials i grups de whasApps valler. El grup organitzador indica que s’organitzen per un Tavernes viu i que volen comptar amb tota la ciutadania que estiga a favor de la celebració de festivals a Tavernes com un mitja de donar a conèixer la ciutat, mantindre-la viva i que implique uns guanys turístics.


Tot apunta a indicar que els organitzadors d’aquesta primera reunió, de la qual nosaltres esperem tinga el mateix ressò mediàtic com va tindre la plataforma dels opositors als festivals, ja haurien indicat a l’alcaldia el seu objectiu.

Així l’alcalde Jordi Joan en el seu perfil de facebook i després de rebre la comunicació de representants de la plataforma, els dona el seu suport.

L’alcalde aprofita per a recordar que el govern de Compromís ha impulsat l’arribada del Festivern, l’Iboga i el Mediterránea, entre d’altres festivals a Tavernes,  dels quals feia un balanç positiu pel que fa a la dinamització de l’economia local (+ de 2,5 milions d’euros d’impacte econòmic), promoció de Tavernes arreu del món (hem rebut milers de visitants nacionals i internacionals dels llocs més insospitats) i una alternativa d’oci per a totes les edats.

Jordi Joan considera que els recursos públics invertits, estan ben invertits i ja afirma que si depèn de Compromís, els festivals estan garantits al nostre municipi.

L’alcalde fa igualment un recordatori de festivals més minoritaris, cas de Sete Sois Sete Luas, el Pop al Carrer, Sona Baixet, Corals a la Mar i que amb els de major assistència fan possible l’eslógan “Tavernes és una mar de música”.




L’alcalde reconeix que es poden millorar les coses, i que això es més fàcil després d’haver aconseguit amb èxit la part difícil que era portar i consolidar els festivals a Tavernes i ja confirma que hi haurà diàleg amb les persones que pateixen algun tipus de molèstia.

Jordi Joan considera que els veïns que han iniciat una mobilització a favor dels festivals  ho fan en positiu, per reivindicar un Tavernes viu.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Bon dia Cotorra.
Pots dir-me on puc vore el detall d'eixos "+ de 2,5 milions d’euros d’impacte econòmic" per a la economia local?.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No som nosaltres les persones més indicades per dir-t'ho donat que ni som hostalers, no baristes ni tenim cap activitat econòmica relacionada amb els festivals.

De tota manera, igual t'ho pot dir el president d'ACEPLAT, Santi Escriva, que va manirfestar en Las Provincias que els ingressos en temps de festival augmentaven el 30% (pots buscar-ho a Las Provincias) o bé et pots dirigir a l'organització dels festival que tindran les xifres o als multiples bars, tendes i comerços de la zona que et podran dir les seues impressions.


Com pots comprendre, nosaltres només transmetem allò que els organismes i entitats competents manifesten i informen a la premsa, i en això no ens inventem res.


Anònim ha dit...

Hola Cotorra.
Gràcies per la ràpida resposta.
Si l'alcalde "aprofita per a fer un balanç positiu pel que fa a la dinamització de l’economia local" i fà menció expresa als 2,5 milions d’euros, es fàcil concloure que deu saber del que parla i deu tindre les dades. Pot ser que el més fiable siga preguntar-li a ell, de manera que vaig a vore si tinc sort i em contesta. Si pots fer també la gestió, estaria genial.

Salut.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Farem l'inrevés: Esperarem que vosté faça la gestió i que ens la faça arribar a no ser que preferesca publicar-les en premsa. Pensem que no cal molestar-lo dues vegades per una cosa que ha quedat clar segons les noticies que ha publicat premsa sobre les repercussions econòmiques dels festivals en els pobles. De tota manera, per tal que vaja calfant motors en el tema, li recordem allò que vam dir fa un més, enllaços inclosos, sobre el tema.
Ací li'ls posem:

A la premsa podeu llegir com el “Pirata Rock”de Gandia ha tingut 31.000 espectador i també assignen 1’5 milions l’impacte econòmic. I perquè compareu amb altres festivals i les dades de benefici econòmic, us deixem alguns enllaços.

Perque pugueu comparar amb altres festivals i les dades de benefici econòmic, us deixem uns quants exemples.

https://www.diarioinformacion.com/elda/2015/08/20/villena-estima-impacto-economico-festivales-millones-euros/1667325.html

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2018/05/23/fortunas/1527100818_086164.html

https://www.lavanguardia.com/vida/20180621/45306134768/los-festivales-de-musica-generan-ya-un-impacto-de-60-millones-en-castellon.html

http://cadenaser.com/emisora/2016/08/21/radio_valencia/1471778023_527778.html

Anònim ha dit...

Hola Cotorra.

Eixos enllaços ja els vaig vore quan els va publicar, però curiosament tots corresponen a reculls de manifestacións de promotors festivalers i politics, parts interessades per tant, però en cap d'ells es diu on es pot accedir al detall de les dades.

Supose que també haurà llegit al Levante les queixes d'asistents al Mediterránea Festival i de comerciants, concretament d'alguns bars de la zona que destaquen que «a lo largo del festival viene mucha más gente a consumir que durante el resto del verano, pero la demanda ha descendido más de la mitad porque supongo que el hecho de que haya comida dentro facilita las cosas a los asistentes». Per si de cas, l'enllaç es:

https://www.levante-emv.com/safor/2018/08/24/mediterranea-festival-buen-rollo-orillas/1759526.html

Curiosament, també, eixe enllaç no l'he vist pel blog.

Quedem així, faré la gestió i ja li comentaré la resposta (si hi ha).

Anònim ha dit...

Anonimo de las 14,15 los numeros pueden variar segun festivales pero lo que esta claro como se ha visto en todos los medios en todo el estado estan contentos con los mismos y si no pregunte a las tiendas, bares, supermercados, campings etc. Yo en el caso de Tavernes veo que aun se quedan cortos en los numeros pues un treinta por cien mas de ingresos en miles de personas es mucho y si contaramos la publicidad de la playa de Tavernes no tendria precio.

Anònim ha dit...

El problema es que en esos festivales en ningún momento se mira por el descanso del vecino, independiente de si está a favor o no. No se respetan los límites de Decibelios, y eso es así. No sé ve ninguna medida por ningún lado y en los controles de sonido no hay ningún limitador homologado.
Eso en la comunidad valenciana no pasa, cosa que en otras como Cataluña es algo indispensable.

Si a los festivales pero con sentido común.

Anònim ha dit...

Si los festivales duraran todos los dias podria darle la razon, pero son pocos dias y en contadas horas.
Digame usted con todo el respeto cuantas fiestas cumplen estas normativas, no se haria nada. Y ademas en una playa "turistica" la gente sale mas y eso siempre se nota en ruidos y molestias

Anònim ha dit...

Vos esperem a tots. Per un Tavernes viu.

Áureo ha dit...

Con esto se demuestra que el Sr. alcalde desprecia a los vecinos y veraneantes de la playa. "El Ayuntamiento de Gandia ha revocado la licencia de un pub de la playa por exceso de ruido y falta de medidas de seguridad."
"Los motivos que han llevado a la clausura de este establecimiento son dos: el incumplimiento sistemático de la normativa acústica" ...el Sr. alcalde está muy contento con los sufrimientos de los ciudadanos y ciudadanas de la playa con sus "exitosos festivales" que atentan contra los DERECHOS HUMANOS.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens sembla totalment desafortunada la frase amb que comença l'escrit. Si Compromís du a cap una política respecte als festivals, i hi ha un grup de veïns que recolza eixa política, és fins i tot normal que l'alcalde mire amb simpatia als veïns que li fan costat en la política de festivals. Voste al nostre parer presenta una total intolerància i despreci als milers i milers de veïns i veranejants de la platja que no pensen com vosté, i aposten per una platja viva, dinàmica, amb potenciació dels recursos i del nom de Tavernes amb la celebració de festivals, alguns avui dia dels millors d'Espanya, sino per la quantitat de gent, si per la qualitat.

El que està clar és que vosté veu les coses d'una manera, i segurament l'alcalde i el govern de Compromís ho veuen d'una altra diferent.

No és igual tancar un pub, instal·lat en un edifici de la platja, per volum excessiu de musica 7 dies a la setmana, durant els 3 mesos d'estiu, que voler eliminar un festival que dura 3/4 dies. Per molt que diguen que no estan en contran i proposen solucions que com hem dit ja, són inviables, i realment volen dir "No als festivals".

Li recordem que a Gandia, cosa que vosté no diu, també se celebren festivals:

Escena Gandia: han actuat Pablo Lopez, Raphael, Loquillo, Noventeros, Juane i Cantajuego, cadascu en un dia i al llarg de tot l'estiu.

Pirata Rock: durada tres dies (19,20,21 juliol) i actuació de Antílopez,Aslándticos,Ayax y Prok,Blue Caravan,Buhos,Dubioza Kolectiv,El Niño de la Hipoteca i Ferrán Exceso,El tio Careta,
Green Valley,Iseo & Dodosound, Juanito Makandé,La Pegatina,La Raíz,La Sra. Tomasa
Los de Marras,Muchachito,O’Funkillo.

Polisonic: a celebrar al llarg de l'estiu amb concerts individuals molt diversos en estils, però aquest no se celebra a la platja sino a la ciutat.

Anònim ha dit...

El que no piensa como usted ya desprecia a los demas, Sr. Aureo La dictadura y con esa frase ya se le ha visto el plumero intolerante.y no intente confundir a la gente un pub es todos los dias no un festival, ah que no me acordaba a usted le molesta todo el cine, actividades deportivas, charangas etc etc.

Anònim ha dit...

Alli estarem Dimarts a les 19.30 puntuals

Anònim ha dit...

Ya ve Vd., Áureo, que habrá podido estar acertado o no en su afirmación de que el alcalde desprecia a los vecinos, pero de momento se lleva Vd. de regalo que le tachen de intolerante y dictador. ¡Qué distinto sería todo si fuera Vd. "uno de los nuestros"!; el alcalde le miraría con simpatía.

Parece que la libertad de expresión va en un solo sentido y no es en el suyo. Está Vd. solo contra els "milers i milers" de vecinos y veraneantes que no piensan como Vd. No sé, en algún sitio se llevará el censo, pero yo no lo he encuentrado.

Anònim ha dit...

Bon dia Cotorra.

Vaig escriure ja fa un mes a l’alcalde per tal de demanar-li informació relativa als més de 2,5 milions d’euros d’impacte en l’economía local com a consequència dels festivals d’estiu, però com era previsible no ha contestat. I dic que era previsible perque malgrat la rotunditat de la seua afirmació, ell no té eixes dades i es que els suposats beneficis milionaris que per a les arques municipals suposen els festivals musicals, com sovint es publica “en prensa”, son com el Yeti, en el que molta gent creu però ningú aporta proves de la seua existència.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Vols dir que tot això és fals? Podries també demanar les dades a aquests festivals i voriem si és factible o no?

https://www.diarioinformacion.com/elda/2015/08/20/villena-estima-impacto-economico-festivales-millones-euros/1667325.html

https://cincodias.elpais.com/cincodias/2018/05/23/fortunas/1527100818_086164.html

https://www.lavanguardia.com/vida/20180621/45306134768/los-festivales-de-musica-generan-ya-un-impacto-de-60-millones-en-castellon.html

http://cadenaser.com/emisora/2016/08/21/radio_valencia/1471778023_527778.html