L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 7 de setembre del 2018

Atenció al temps i a la DANA (gota freda) damunt la nostra comarca



L'Agència Estatal de Meteorologia avisa que el pitjor temps arribarà demà demà amb tempestes i pluges que podrien ser molt fortes: de fins a 40 litres per metre quadrat en una hora.

Una nota informativa especial  indica que a l'entrada d'una DANA per l’Atlàntic, (aire fred en altura), s'uneix a una elevada temperatura del Mediterrani (més de 27ºC) i amb vent de Llevant carregat d'humitat tres haver recorregut centenars de metres sobre la mar.

Aqueixa mescla propícia fortes precipitacions i intenses tempestes: és el que sempre hem nomenat una gota freda, encara que a voltes queda reduïda a nivell local i són algunes zones les més afectades, amb pluges torrencials i desbordament de rius, com va ser el cas de Tavernes l’11 de setembre del 1996.

De totes maneres ahir ja es va activar l'alerta groga per pluges fortes i tempestes en tot el litoral, i avui es contempla l’alerta taronja en la zona del sud  de les comarques de València (la Safor i la Valldigna) així com les del nord d'Alacant (la Marina). O siga, les comarques de costum.

El Centre de Coordinació d'Emergències alerta de ruixats i tempestes.

L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) ha emés també, a través del Centre de Coordinació d'Emergències (CCE), un butlletí d'avís especial en el qual alerta del risc de ruixats i tempestes fortes a partir d'aquesta matinada.

Aquest avís s'ha difós a municipis i organismes amb competències en la gestió d'Emergències, al mateix temps que s'ha establit ja al matí d'ahir dijous la preemergència nivell taronja en el litoral sud de València i litoral nord d'Alacant, sempre sobre la base de la previsió efectuada per l'AEMET.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències s'adverteix també d'una situació d'inestabilitat general amb el risc de pluges i tempestes en gran part del territori prevista per als pròxims dies, amb la possibilitat que, entre el dissabte dia 8 i el dilluns dia 10 de setembre, es produesca un empitjorament de la situació meteorològica, amb ruixats i tempestes que seran probablement fortes i fins i tot molt fortes o persistents i localment amb granís.