L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 25 de setembre del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Aquest alcalde no ha fet res

El Passeig antic, ara desaparegut: no ho ha fet l'alcalde d'ara.

Ens han contat que un grup d'amigues xerraven i una, simpatitzant del PP, afirmava: "l’alcalde no ha fet res en tots aquests anys".  Algunes assentien però una li va respondre: "És veritat. L'alcalde no ha fet res. No ha destrossat el poble, com feren altres".

I va continuar: "Aquest alcalde no ha enderrocat el Prado, no ha destrossat el Passeig per construir un megaparquing innecessari, no ha fet una megapiscina de 4 milions que no podem usar, no ha deixat perdre el Capitolio per posar un Mercadona, tampoc ha remodelat una Avinguda de la mar amb un col·lector enterrat inservible i 120 aparcament de menys, ni tampoc va aprovar les obres d'un Vergeret il·legal i en zona inundable. De tot això, aquest alcalde no ha fet res”.

Una avinguda amb col·lector que no serveix i 120 aparcaments menys: no ho ha fet l'alcalde d'ara
I va continuar: "aquest alcalde ha salvat un Ajuntament en la ruïna i se les ha tragat ben negres per estar en plena crisi i amb les retallades d'ingressos del ministre Montoro, del PP. Ha estat sis anys netejant l'Ajuntament, ha solucionat problemes del sequeral de poble que li van deixar, i els problemes, eren molts i ben durs, un Ajuntament en la ruïna econòmica".

I va dir: "Mira xica, per no fer, no ha destrossat el Calvari, que ja és l'únic que ens queda". Va callar, les amigues callaren i una va respondre: tens tota la raó. 

Sabem que alguns no s’ho creureu, però la conversa és real. I ben real. 

Polígon el Golfo sense usar per falta d'electricitat: no ho ha fet l'alcalde d'ara

Si no es poden fer obres, es treballa en projectes de futur

L'alcalde ho va explicar en el 2011, i ho va repetir en la campanya del 2015. Havia heretat un Ajuntament en ruïna completa, sense poder fer cap inversió i amb unes exigències del ministre Montoro fins els núvols: zero, cap inversió i pagar deute a bancs. I que fins el 2017 o 2018, si tot anava bé, no es podrien executar inversions.

Però si no es poden fer inversions, es pot treballar en altres coses, com sanejar l'Ajuntament: rebaixar de 18 a 8 milions el deute de bancs, pagar tots els interessos corresponents, pagar 2 milions del megaparquing innecessari, pagar 3 milions del deute de proveïdors i 2 milions de deute a la Diputació. En total, uns 20 milions dedicats a pagar deute del PP. I amb 20 milions gastadors es poden fer moltes coses i segur que la dona no hauria dit això de: l'alcalde no ha fet res.
 
Piscina coberta: una ruïna i sense usar. No, ho ho fet l'alcalde d'ara
Es pot treballar també per solucionar la falta d’electricitat en la platja - cosa que el PP no va resoldre- i ara tenim un projecte d'estació transformadora del Golfo  en marxa gràcies a les gestions fetes per l'alcalde amb Iberdrola.

I es treballa en la solució de la piscina coberta: Fa nomes uns dies hem sabut que el jutjat aprova el treball fet per l'alcalde per recuperar la piscina per a Tavernes, una piscina que no és del poble perquè altres governs la van concedir a una empresa insolvent que va fer fallida. I ara es treballa en la liquidació de l'obra i amb el projecte d'acabament d'obres. 

I es treballa en el projecte del col·lector de la platja que altres no feren: estan els terrenys i 1’5 milions d’euros de la Generalitat. I es treballa en el projecte de la nova depuradora, pendent de revisió per la Generalitat, després del gran fracàs de la megadepuradora de 37 milions que el PP i la Generalitat del PP es van negar a construir. 

El Passeig tal com era abans de destrossar-lo. No ho ha fet l'alcalde d'ara
I es treballa i s'ha aconseguit que la Generalitat adjudique la redacció del nou projecte de la ronda de Tavernes. I es treballa en la reforma del PGOU per solucionar les urbanitzacions dels polígons industrials oblidades totalment pel PP. 

Com veieu, si ho es fan obres per falta de diners es pot treballar en projecte de futur, per executar-les en temps més favorables. Però clar això no es veu: la faena de preparar els projectes o de treballar per salvar econòmicament un poble.

Efectivament l'alcalde no ha fet res d'allò que altres feren: no ha desfet el Passeig per fer un megaparquing que no calia, no ha deixat inservible un col·lector davall l'avinguda de la platja, no ha iniciat una megapiscina coberta que fa 10 anys que no gastem per haver-la concedit a una empresa sense solvència, no ha enderrocat cap Prado de les Tomaques, ni tampoc ha deixat arruïnat a l'Ajuntament i amb un deute en els bancs de 18 milions.

El Vergeret, il·legal per ocupar zona inundable. no ho ha fet l'alcalde d'ara

Efectivament aquest alcalde, com deia aquella dona, no s'ha dedicat a desfer, a destrossar tot allò que era la nostra identitat com a poble. Al contrari, s'ha dedicat a salvar l'Ajuntament de la pobresa, de la ruïna econòmica que altres deixaren.

Però tot això, i amb plena època de crisi, s'ha avançat també en serveis i obres. Ací en teniu unes quantes.

1. L'abaixada de valors cadastrals que ha permés abaixar l'IBI
2. Aconseguir els terrenys i iniciar el centre d'Interpretació de Bolomor
3. Aconseguir els terrenys del col·lector de la platja
4. Impulsar i fer noves i millors zones de jocs dels xiquets/es
5. Iniciar l'ampliació cementeri.
6. Millorar l'accessibilitat en Carrer La Barca, Mitja Galta, Prado Comarcal-Mestre Sansaloni i tots els carrers adjacents i Plaça Espanya.
7. Asfaltatge dels camins Mareny, Herrera, Primer del Golfo, Pas Asensio, Puça, Moleta.
8. Compra màquina retroexcavadora mixta.
9. Compra màquina eruga de neteja de rius i barrancs.
10. Dedicar 2'4 milions (fins ara) a programes d'ocupació i tallers per veins
11. Polítiques dedicades a la gent gran amb la Setmana Cultural i altres.
12. Portar els festivals (Festivern, Iboga, Corals, Mediterrània ...) que han estat generadors de turisme i que Tavernes es conega per tot arreu.
13. Actuacions en els ullals Gran i de les Penyetes
14. Recuperació i regeneració del llac de la Goleta
15. Posar en valor i rehabilitar l'entorn de la Torre de Guaita
16. Consolidar les Banderes Blaves a les dues platges
17. Millorar el servei de Salvament i Socorrisme, ampliant dotació i horaris
18. Millorar el servei de bany adaptat millorant dotacions i horari
19. Posar en marxa la Radio Municipal
20. Ampliació de zones d'aparcament en platja

I un llarg etcètera que farien molt i molt més extensa la relació.

5 comentaris:

Veïna ha dit...

Hi han Partits que son de Mega-obres que son lluidores per a fer-se “la foto”, i els Valencians i els veïns de Tavernes sabem com son de cares eixes fotos.

Anònim ha dit...

Molta raö.el problema es que saben molt manipular a la gent i tenen molts discipuls,igual q l'enquesta que han fet a vore qui li han agradat les festes,perque no la feien cuan manaven ells?son mentiders i manipulaors,avans de ferla ja sabia jo que ixiria que la majoria de gent del poble no li havien agradat les festes.pues a mi si trobe que hem tengut un poc de tot,pues eixe simple comentari le escrit al menys sis vegades al diari de tavetnes i no mel publica,sols publiquen els que critiquen tot lo que fa mal compromis

Anònim ha dit...

Es prou normal i jo el dire que en els darrers mesos n'he fet trenta o quaranta i no he tingut la sort de vore'n publicat ni un. Tens tota la rao sols publiquen els que critiquen tot lo que fa mal Compromís.

Anònim ha dit...

Home, tot no ho ha fet be compromis, lo que en este blog sou de la corda, ara ho publiqueu si sou honestos.

Que moltes voltes no ho feu, despres digueu alló de "fer com fan, no es pecat" i vos quedeu tan amples.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Mai hem dit fer com fan no es pecat. I de fet, mai actuem amb eixa premissa.