L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 23 de setembre del 2018

L'ampliació del cementeri disposa d'una rampa per accedir. Mentir és negar l'existència.




A l'ampliació del cementeri, que executa el govern de Compromís, és pot accedir gràcies a la rampa externa (com es veu a la fotografia) que facilita una arribada sense dificultats tant a vehicles, entre ells el funerari, com a veïns. Hi ha ciutadans que neguen allò que és evident, allò que existeix, només amb l'objectiu de criticar l'obra, i al govern municipal, amb una actuació que enganya i menteix als vallers i valleres. 

El nostre cementeri patia de fa molt anys de manca d'espai i de nínxols. La solució a eixa carència no havia estat atesa per governs anteriors i, davant d'això, el govern de Jordi Joan va sol·licitar als arquitectes i aparelladors municipals un estudi i la redacció d'un pla d’ampliació del cementeri.


Els tècnics municipals, després d'estudiar la possible ampliació, han considerat que millor en terrenys de propietat municipal, i decidiren escometre la redacció del pla del cementeri en la zona de mont públic. La zona està marcada en roig en la fotografia i com es veu és la continuació natural del cementeri. Allí es podran construir per fases un total de 636 nínxols, suficients per solucionar el problema durant alguns anys.

La zona ampliada és més elevada que la resta del recinte, i a ella es pot accedir mitjançant una escala des de l’interior, però també s’ha habilitat una rampa d'accés des de l’exterior, com es pot vore en les fotografies que publiquem. Tant l’escala com la rampa donen accés a l'ampliació i als 60 nínxols nous construïts enguany. 
 
La rampa d'accés a la zona d'ampliació
Negar l'existència de la rampa és negar la realitat, és enganyar els veïns

Alguns ciutadans creuen que eixa rampa no existeix, i han fet una valoració negativa de l'obra informant falsament que no es pot accedir a la zona d'ampliació. Només tenen en compte l’escala, però en la seua critica no parlen, no esmenten per a res la rampa, per a ells no existeix.

Però perquè algú desconega que hi ha una rampa per accedir - a la dreta de l’entrada principal del cementeri- no vol dir que no existesca. Eixa rampa existeix, les fotografies donen bona fe de la construcció, i té com a missió facilitar l’accés al vehicle funerari, a les persones i també als veïns amb diversitat funcional.

Hi ha oblits de les coses que veiem massa voluntaris i conscients, i així s'amaga i no s'informa als vallers i vallers de quina és la realitat de les obres que executa l'Ajuntament. És menteix als veïns, només per justificar la crítica, sense cap ni peus, a unes obres redactades, aprovades i executades sota la supervisió tècnica i professionals dels arquitectes municipals, i que permetran construir 636 nous nínxols -ara ja n'hi ha 60- i solucionar el problema que tenia la ciutat. 




Obres de construcció de nous nínxols, segons els projectes dels tècnics municipals

Tirar per terra el treball dels tècnics municipals 

El més lamentable de tota la història és comprovar com algun ciutadà, en les manifestacions en facebook, rebutja i tira per terra la tasca professional dels tècnics municipals, a qui deixen com se sol dir a l’altura del betum en qualificar l'ampliació com una obra mal planificada i inaccessible.

No hem d'oblidar que no són els polítics, sinó els tècnics municipals qui redacten i valoren els projectes, sempre segons les lleis vigents. Una cosa que hauria de saber aquell que participa o vol participar en la política local però ací ens trobem que, les ganes i l'interés de criticar, són més fortes que el respecte que mereixen els professionals. 

Així estaven les parets i nínxols de les parts antigues del cementeri. Davall podeu vore com quedaven amb les obres de millora, reparació i sanejament de les parets.

 I lamentable també que no els importe el dret que tenen els veïns a una informació veraç. Tothom admet la critica política, feta amb arguments polítics, però no val la critica tècnica a una obra feta sense arguments tècnics. 

Una mitjana de 100.000 euros cada any

El govern de Compromís ha invertit els darrers anys en el Cementeri Municipal una mitjana de 100.000 euros a l'any en obres tan importants com construir nínxols i iniciar l'ampliació del recinte. És el govern municipal que més diners ha invertit en tota la història en obres de millora, manteniment i ampliació.

Obres d'ampliació i de nous nínxols en el cementeri
Com a obres més importants, i que ací hem explicat en moltes ocasions, tenim la restauració de nínxols, reparació de parets i sanejament general de les seccions més antigues situades a l’entrada del cementeri. Una altra obra important ha estat la construcció del denominat Jardí de la Memòria, per a poder dipositar les cendres en terra i columbaris per deixar-les en nínxols menuts, però ja, i com a molt important atés la falta de nínxols que no va ser atesa pels anteriors governs són eixos 150 nínxols aquests dos darrers anys.
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Això no te ninguna importancia ni passa res, ells tenen bula de l'església. Hui diumenge a confessar-se i tot perdonat fins l'altra.

Anònim ha dit...

Fan carrera avore qui diu mes boles. Pp cs soe.