L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 15 de setembre del 2018

Nit de les paelles 2018




Milers de vallers i valleres es reuniren un any més en la zona de l’Avinguda de les Corts Valencianes, on l’Ajuntament havia habilitat el recinte, per a celebrar la tradicional nit de les paelles.

L’Ajuntament facilita a tots els participants els ingredients per a cuinar una paella per a 10 comensals, previ el pagament de 6 euros que es dóna a una entitat benefica local sense ànim de lucre. Enguany la recaptació serà per a l’Associació Animalista.



 L’oratge, que va estar juganer a boqueta nit, al final va deixar celebrar l’acte amb total normalitat, i els participants que havien acudit amb ganes de diversió i de passar-ho bé, van celebrar la festa sense problemes.

Com sempre una bona organització des de l'Ajuntament en tots els aspecte, que enguany ha fet complir les normes que regeixen la festa i de les quals s’informa als participants en el moment d’adquirir el tiquet.  Ho expliquem després.


En resum molt bon ambient i molta camaraderia poguérem vore en la festa, on no faltaren les tradicionals anècdotes d’algun foc que s’apagava, alguna paella que quedava massa curta o massa llarga d’aigua, o les clàssiques bromes sobre l’oli i la sal, en una nit que sempre és de les més participaves de les Festes Majors valleres.


Els partits polítics, com també és tradicional, aprofiten per a demostrar múscul i solen aprofitar l’avinentesa per convidar a personalitats del partit d’altres pobles. Així ahir poguérem vore com Compromís preparava 4 paelles on van menjar més de 100 persones, entre elles diversos diputats de les Corts Valencianes i Diputacio, alcaldes i regidors de les poblacions veïnes.



La Fi de Festa  va estar protagonitzada per l'orquestra La Pato en el Multiusos del Vergeret.


Acabar amb els abusos

L’adquisició d’un tiquet de 6 euros dóna dret a rebre tots els ingredients per a cuinar una paella per a 10 persones. La bossa que reparteix l’Ajuntament com ja és tradicional conté pollastre, conill, arròs, tomaca, pebre, la verdura, el safrà.. i segons s’ha dit en altres anys, té un valor sobre els 17 euros, que són els que paga l’Ajuntament al proveïdor.


La norma està clara: la paella s’ha de cuinar en el recinte. No cal ni dir que hi havia molts grups que no la seguien i, una vegada arreplegats els ingredients, se n’anaven a un altre lloc a cuinar-se la paella. Això deslluïa en part la festa, amb una gran part del recinte buit,  i deixava sense sentit tot el preparatiu de cadires i taules que es lloguen a una empresa a un preu per servei de 2 euros

Així, hi ha hagut any, per exemple i segons hem sabut, que han sigut més de 1.000 les cadires que es van quedar buides, sense omplir, amb un cost de lloguer pagat per l’Ajuntament de més de 2.000 euros per eixes cadires buides sense aprofitar. L’Ajuntament ha llogat per enguany 3.000 cadires amb les corresponents taules.

L'Ajuntament havia preparat 3000 cadires i les taules corresponents
També existia la picaresca a l’hora d’arreplegar els ingredients. Així hi ha constància de que grups d’amics treien diversos tiquets i, per tant, obtenien més bosses d’ingredients de les que els calia per a la seua paella, que moltes vegades ni la cuinaven en el recinte. La resta de bosses les congelaven i  guardaven per a altres paelles de celebracions d’amics.

Enguany l’Ajuntament ha volgut taller amb els abusos i ha fet complir la norma: les paelles es cuinaven obligatòriament en el recinte tancat. No es va deixar eixir fora cap bossa amb ingredients.  Amb això, alguna colla va anar a per el caldero per cuinar-la allí, altres varen deixar els ingredients damunt la taula i se n’anaren i, fins i tot algú, va tirar els ingredients als contenidors de fem perquè ningú els usara.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

L'any passat va ploure i si que deixaven traure el menjar.

Anònim ha dit...

Pues molt ben fet tambe per que alli no podiem fer les paelles. Anit si que es podien fer i molt bona la decisio del ajuntament.

Anònim ha dit...

qui no vulga participar que es quede en casa, molt correcta la mesura presa per l,ajuntament.

Anònim ha dit...

Em pareix molt correcta la mesura de que les paelles es cuinen al recinte. No te cap sentit endur-se la bossa per cuinar-la a altre lloc o altre dia. Evitem balafiar els diners que ens costen els ingredients, les taules, les cadires, portar la llenya, els preparatius i el muntatge...

Anònim ha dit...

Jo posaria dos preus:
6e per als que vulguen fer-la allí.
8e per als que se la vulguen endur.

D'aquesta manera es sap les paelles que es faran al recinte i també es donaria l'opció a la gent que no vol fer-la allí a poder participar comprant el tiquet per a col.laborar.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Com es participa en una processó sense estar? Com es participa en un sopar d'amics sense estar? Com es participa en un partit de futbol sense jugar? Com es participa d'un concert sense estar? Com es participa en un exament d'estudis sense estar? I aixi milers d'exemples.

Com es pot participar en la Nit de les Paelles sense cuinar la paella amb els demés?

Si un no vol participar amb els altres en la Nit de les Paelles, i vol cuinar-se la paella on desitge, el que ha de fer és anar a la carnisseria o al supermercat i comprar-se els ingredients