L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 2 de setembre del 2018

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quan diuen que cal canviar d'ubicació els festivals, i realment volen dir que no se'n celebrem més.



S’ha parlat, i bastant, aquests dies de les propostes d'alguns de possibles canvis en la ubicació dels festivals a Tavernes, especialment dels dos que atrauen més gent i que impliquen també més dies i més hores de concerts. Hem pogut llegir en la premsa, i en les xarxes,  que caldria buscar llocs alternatius en la platja i, fins i tot, hi ha cada dia més com a proposta definitiva d'aquest grup ubicar els festivals en el Polígon el Golfo, al costat de l’estació del tren, i ben lluny de la platja i de qualsevol servei.

Les propostes, al nostre paper, s'han de fer després d'un estudi i reflexió sobre la possibilitat que té cada lloc, i estudiar si això seria possible. Ens fa la impressió que  no s'ha fet. I ni interessa. Només repetir: no volem festivals, no volem "chiringuitos", no volem cine, no volem activitats en els camps de la Goleta... Tot això en una platja turística i amb dues banderes blaves.

Cal posar la vista també en altres grans temes: com afectarà el canvi a sectors de la platja que ara veuen ben beneficiada la seua economia amb els festivals i si es vol tornar al model de platja que hi havia abans que Compromís impulsarà i apostara pels festivals. No oblidem la platja que teníem abans:  l'únic signe vital la distracció única i exclusiva el passeig per l'Avinguda amb la bossa de pipes a la mà.

Cas de la ubicació en altres sectors de la platja. 

Cal partir d’una realitat:  l’únic sector urbanitzat i que compta amb tots els serveis és el sector 12, on s’han instal·lat els dos festivals esmentats els darrers anys. La resta de sectors cal dir que, de nord a sud, també tots toquen les edificacions urbanes, com ho fa el 12, però... són sectors que no estan urbanitzats i, per tant, no disposen de xarxa de llum, ni de proveïment d’aigua potable, ni de xarxa de clavegueram...

Veiem molt difícil – per no dir impossible-  crear del no res uns serveis per a deu  mil persones cada dia, durant quatre o cinc dies que pot durar un festival. A més  a més, i es cosa que desconeixem, si legalment seria possible (pensem que no). Veiem complicat  que l’empresa puga aconseguir els permisos que permeten connectar llum, aigua potable i clavegueram en uns sectors sense urbanitzar. I a més, com es faria?



El cas del Polígon el Golfo

Llegim aquest dies com a gran proposta que els festivals han  d'anar al polígon del Golfo, i ens quedem astorat per la lleugeresa en que es fan les propostes, la falta de reflexió o del desconeixement. A no ser que, realment l'objectiu siga un altre molt diferent.

El polígon del Golfo són terrenys de titularitat privada i encara no ha estat recepcionat per l’Ajuntament per no tindre tots els serveis que calen a un polígon. Falta el servei de fluid elèctric, que hem explicat ací, està pendent de la construcció per Iberdrola d’una estació transformadora.

El servei provisional, a unes poques industries, ¿es podrà fer extensiu a tot un muntatge com l’Iboga, i la necessitat d’electricitat que comporta durant cinc dies? Totes les consultes que hem fet ens diuen que no. I  solucions alternatives, com per exemple grans generadors funcionant 24 hores al dia durant quatre o cinc dies... Molt problemàtic. Per no dir impossible. I no parlem dels costos. Hi ha alguna promotora que ho assumiria?
 
Una altre tema: al polígon  no hi ha botigues, ni tendes de pa o de queviures, ni estancs, ni servei hostaler, ni hi ha servei de dutxes ni està prop de la mar, ni hi ha serveis higiènics, etc. etc. ¿És factible muntar tots els serveis per a una ciutat de 10.000 habitants només per a uns dies? No oblidem que l’Iboga és com una petita ciutat, de 10.000 persones. ¿Quina empresa o promotora musical té la capacitat logística de gestionar i muntar això?


Com pensen que es va a proveir d’aigua potable, dotar de dutxes, clavegueram ( ¿o es pensa usar policlínics com a wàters per a 10 000 persones?) ja fa impossible la mampresa.

Un problema afegit seria el transport entre el polígon i la platja. Un dels al·licients dels festivals vallers es la proximitat de la mar, a 100 metres, i eixe factor positiu desapareix en el polígon, com també desapareix les possibilitats de comprar-se el menjar.

S’ha parlat d’un servei d’autobusos llançadora. I al respecte pensem: encara que només la mitat de l’ocupació es traslladara pel matí a la platja a nadar o fer compres, ¿quants autobusos caldria? Amb quina freqüència de pas? A quin preu? Qui paga eixe servei? Suposem que diran l’empresa, però això vol dir repercutir el preu en les entrades.

Veiem molt problemàtic per no dir impossible un servei llançadora d'autobús. A més, cal parlar dels problemes implícits de seguretat en la carretera davant l’al·luvió de vehicles i també amb seguretat dels vianants, que elegirien anar a peu.

Vista del Polígon el Golfo
I  un nul atractiu de la ubicació per als festivalers i festivaleres. La davallada d’assistència seria brutal i cap promotora s’arriscaria a organitzar res. I sense festivals, adéu l’impacte econòmic en bars, restaurants, supermercats, tendes, estancs i demés comerços. Cauria en picat.

I una darrera qüestió:  si els promotors de la plataforma han presentat queixes per escrit a l’Ajuntament per la música del Medusa, situat a 11 km. ¿quina garantia hi ha que no els moleste la música provinent del Golfo, molt més prop? 

Conclusió: per molt que diguen, no volen que se celebren 



En resum: sempre que hem escoltat o llegit propostes del tipus: “poden traslladar-los a altres sectors de la platja” o  “que s’ubiquen en el Polígon del Pla”, pensem que, o bé desconeixen les coses, o bé les propostes no són fruit d'una reflexió, perquè són impossibles de complir (¿no es demana compliment de la llei?) i implicarien no celebrar cap festival.

A no ser que som nosaltres els equivocats: ells si que coneixen bé les coses, i per això fan aquestes propostes,  perquè l’objectiu no és altre que barrar, impedir que no se celebren festivals.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

El que ha tingut la brillant idea del Golfo, lo mateix era dalt de la muntanya de les Creus.
" vivir para ver"

Anònim ha dit...

Aleshores com sempre, no hi altra solucio que tirarho a pleit supose. Perque les dos postures estan ben llunyanes pel que veig. Cambiarho a altra zona de la platja es fotre a altres persones que de seguida es queixaran i formaran grup per tombarho.
Sembla ser que el poligon de lestacio es lunic que queda, sempre que els que no vullguen siguen 4 gats i no prospere res.
Son molt delicats estos del lago azul, en la zona del Acuarium tots els caps de setmana tenim marxa fins les 4 i no reneguem tant, i en pascua hi ha una invasio etilica en aquest carrer.
Aixi que de cambiarho de lloc res xatos.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amb tot el respecte del món.
Sembla ser que intentem explicar les coses i, o no les llegiu, o no ens expressem bé.

Pensem que està clar i ho hem explicat perquè és molt complicat (vaja per no dir impossible, tant per la legalitat com per la falta d'infraestructura)anar al Golfo.
Si nosaltres forem empresaris no arriscarem un euro per eixe emplaçáment.

I quan a la resta de sectors de la platja, els mateixos problemes més els afegits de no estar urbanitzats ni tindre serveis.

Com fa la plataforma és molt fácil dir: Al Golfo, a un altre lloc de la platja!!
I quan els dius, i els problemes? la resposta és: que ho resolga l'Ajuntament.

Com deia una coneguda propaganda: así cualquiera! ja es poden fer propostes a la babalà.


Anònim ha dit...

Yo crec i com esta ben explicat, el unic lloc es aon es fa ara. Un poquet de paciencia que son cuatre dies i en tots els llocs en algunes feches es fan activitats. Que pensarieu si digueren cada cassal de una falla anira cada any a un lloc, per no molestar.
Sense comentaris.

Anònim ha dit...

Doncs aixo es el que volia dir jo tambe. O la plataforma no aconsegueix res i el festival continua celebrantse o aconseguixen tombarho i s'acaba el festival. Jo espere que no, aixo li dona vida al poble i nomes son tres dies.

Anònim ha dit...

Espere que l'ajuntament no deixe de lluitar i arribe fins on fasa falta per a que aquests individus no sen ixquen amb la seua.
Pd:No sabia lo del medusa,molt fort! Aixo indica amb quin tipus de gent estem tratant,ells asoles es retraten

Anònim ha dit...

Gent que no pensa com tú, ja són individus?. L.ajuntament es suposa que té que lluitar pels interessos de tots, dels que están a favor, i també dels que estan en contra. Té que administrar, cumplir i fer cumplir les lleis.

Anònim ha dit...

Probablemente el festival de verano más importante que se celebra en España sea el FIB Benicassim. Saben cuánto se tarda andando desde donde se celebra hasta la playa? Aproximadamente unos 30 minutos, por tanto no parece que la cercanía a la playa sea un requisito para celebrar un festival de éxito, ni la cercanía a las viviendas ya que este mismo festival se celebra en unos terrenos al otro lado de la carretera alejados del nucleo urbano.
Por otra parte, sorprende que el hecho de que la privacidad de los terrenos del polígono sean un problema ya que, acaso no son también privados los terrenos donde se han celebrado los festivales este año?.
Así que, por favor, señoras y señores de La Cotorra, sean serios en sus artículos, abandonen el victimismo y la crítica y empiecen a aportar soluciones.
Un saludo.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si tan mesurat tenen el temps, 30 minuts, perquè no diuen també que es tarda d'anar a peu de les urbanitzacions mes allunyades de Benicàssim a la platja? 40? 45?
Siguen seriosos en els seus comentaris, i indiquen solucions als problemes que presenten els canvis que proposen. Es molt bonic tirar la pedra i amagar la mà, i demanar solucions a l'Ajuntament.

I si son privats els terrenys, i la urbanització no està recepcionada, ni compta encara amb l'aigua ni llum, etc. I els vials i carrers per tant serien responsabilitat de l'empresa urbanitzadora i a ells se li hauria de demanar permís, a més del permís de la propietat dels solars, per poder transitar. Doble permís nomes en terrenys. A banda tot el tema de serveis.

¿No ho entenen que es inviable? Doncs tenen un problema.

Deixen de fer demagògia en el tema del polígon el Golfo.

Ens demana que aportem solucions, i ací té la primera que els proposem:

Formen un partit, o una agrupació electoral,i presenteu-vos a eleccions. No vulgueu marcar vosaltres la línia política de l'Ajuntament

Anònim ha dit...

1er,posa en google : definicio d'individu.
2on,lo que dius no te ni cap ni peus.
Salutacions

Anònim ha dit...

Amén. Queda sentenciat. En fi. Es Es perdre el temps.

Anònim ha dit...

Al "delicats" del Lago Azul no ens afecta, sino als de la zona del San Pablo. I si els de la zona del Acuarium esteu tan acostumbrats, estarieu encantats

Anònim ha dit...

Delicaets de Gandía. Asi vos voldria vore jo, aguantant la matraca cada cap de setmana.
Mira si estem encantats que ja nomes queda un pub de cuatre o cinc que van arribar a haver.