L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 4 de setembre del 2018

Diputats de les Corts Valencianes i del Parlament Europeu visitaran els treballs de la fossa 112


El pròxim divendres, dia 7 de setembre, està previst que diputats de les Corts Valencianes i eurodiputats visiten a les 11 del matí els treballs corresponents a les exhumacions de la fossa 112, on hi ha enterrats 13 vallers. La fotografia ens mostra una imatge d'ahir de les excavacions, amb els cossos afusellats i enterrats, i que ara 79 anys després veuen la llum.

Posteriorment sobre les 5 de la vesprada hi ha prevista una reunió conjunta per tractar aquesta problemàtica, una reunió que segurament serà prèvia a la que es farà a Brussel·les, a la seu de la Unió Europea, molt interessada en la situació de les fosses comunes a Espanya, així com del parador de les milers de persones afusellades pel regim de Franco en acabar la guerra.




Aquests darrers dies han servit per a determinar la postura a prendre per l’Associació de Familiars de les Víctimes de la Fossa 112, que han consultat amb un professional de l’advocacia  per decidir si presenten recurs a la decisió del jutge i si això  pararien els treballs.

La decisió final ha estat no presentar recurs per diversos motius, entre els quals estarien que el jutjat ratificaria l’auto del jutge de Paterna, a més de què els treballs han d’estar acabats a final del  mes d’octubre i també perquè segons  la llei d'amnistia del 77  els crims estan prescrits als 20 anys. Aleshores, com ens ha assenyalat la presidenta Carmen Gómez, no hi ha recorregut penal, perquè els crims han prescrit, donat que la Llei d'Amnistia del 1977 tots els crims prescriuen als 20 anys.




Mentre tant els treballs en la fossa 112 de Paterna continuen, amb exhumació de restes humanes i oferint a l’espectador escenes dantesques com la fotografia que obri aquest article, a més de la resta que us oferim de les excavacions.

Recordem que les excavacions són possibles gràcies a la implicació de l'Ajuntament de Tavernes, que va rebre vora 90.000 euros per procedir als treballs, als qual va sumar uns altres 6.000 de fons propis. Així mateix, és l'Ajuntament qui va procedir a l'adjudicació dels treballs a l'empresa especialitzada  ArqueoAntro.




El passat dia 30 d’agost es va celebrar el “Dia Internacional de les Víctimes de Desaparició Forçada”  i segons les dades de diversos historiadors que treballen en aquest tema serien 114.000 persones les que continuen en parador desconegut, on la majoria d’aquestes víctimes estan oblidades en cunetes i fosses, amb poques possibilitats que els familiars puguen localitzar-los i en cas d’exhumar les restes la possibilitat d’una investigació és nul·la.