L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 20 de setembre del 2018

Una sentència judicial avala el procediment iniciat pel govern de Compromís per recuperar la piscina coberta


Ho hem dit moltes vegades per desmentir els comentaris interessats que criticaven al govern de Compromís dient que si no obria la piscina era perquè no volien obrir-la. Ho hem dit moltes vegades arreplegant les manifestacions de l’alcalde Jordi Joan en el plenari i en diferents assemblees veïnals: l'Ajuntament treballa durament i s'esforça per a tenir a punt tots els tràmits, però no podem avançar fins que es dicten les sentències dels distints fronts judicials oberts en la piscina.

Ara els fets ens donen la raó quan nosaltres publicàvem que no era solament la voluntat d'obrir-la, que eixa voluntat el govern de Compromís la té,  sinó la resolució de les sentències judicials que li permeten liquidar-la i després començar una les obres per acabar-la i posar en funcionament la instal·lació.


Ara s'ha donat un altre pas favorable amb una sentència guanyada que permet al govern de Compromís liquidar el contracte incomplit per la concessionària del PP i accelerar el procés d'obres.

Després de vora vuit anys de paralització i follons judicials, arriba la primera sentència favorable del Tribunal del Contenciós Administratiu nombre 6 de València que rebutja el recurs d'una entitat bancària contra l'acord de l'ajuntament de resolució del contracte amb Metroval Aqua SL, a la qual el PP va donar la concessió, per incompliment.

El tribunal dóna la raó a la decisió presa pel plenari del mes de maig del 2016 que, a proposta del govern de Compromís, i  amb només a favor dels vots de Compromís, PSOE i EU va decidir iniciar el procés de rescat de la concessió. El PP no va recolzar la proposta de recuperar la piscina (fotografia de davall).


L'entitat bancària va recórrer la decisió perquè implicava retornar la garantia de 106.000 euros, i eixa acció sumava un nou recurs i més paralitzacions a les que ja tènia l'obra.

L'alcalde, Jordi Joan ha expressat en la premsa la seua satisfacció per la resolució que considera avala el bon treball realitzat pel govern municipal i li dóna garanties per a seguir amb els procediments oberts. L'alcalde recordava que els esforços realitzats per a desbloquejar i recuperar la piscina han sigut constants en aquests anys, encara que com hem dit ací moltes vegades no es veuen, i fins i tot no es comprenen, en ser procediments judicials.


Amb aquesta sentència el govern de Compromís pot iniciar els tràmits que falten en la piscina coberta, com seria liquidar amb la concessionària i dedicar els diners que falta per a iniciar les obres del projecte d'acabament d'obres, actualment en fase de redacció. 
 
Recordem que l'empresa a la qual el PP va atorgar la concessió estava qualificada en l'aspecte econòmic per un 0 (zero),  i va paralitzar  les obres en el 2010 i es va declarar en concurs de creditors el 2011.

Són per tant set anys de conflictes mercantils i judicials sobre la piscina coberta de Tavernes, que han impedit al govern de Jordi Joan recuperar i acabar l'obra.
 

Actualment es treballa en la posada a punt del projecte d'obra per a finalitzar la piscina coberta, amb la qual cosa es coneixerà la quantitat que fa falta per a posar en marxa la instal·lació. Existeix una partida econòmica per a aquestes obres reservada pel govern de Compromís però els càlculs indiquen que les obren poden arribar fins els 800.000 euros amb la qual cosa es tendria que acudir a un préstec.

L'alcalde Jordi Joan ho va dir, nosaltres ho publicàvem i ara ho recordem de nou: encara que s'ha obert una porta en el procés de finalització de la piscina, cal pensar que entre executar el projecte de finalització, realitzar una nova concessió i adjudicar-la, poden passar fins a tres anys sempre i quan es liquide amb la concessionària prompte i aquesta accepte i no interpose un altre recurs en contra de la valoració. 


I repetim: si la piscina no està en funcionament és simplement perquè, encara que coste de creure, no és del poble sinó de la concessionària, i primer s'ha de resoldre tota la concessió davant els tribunals. I ja portem més de 7 anys. I amb això el govern municipal ha posat i posa tots els esforços des de fa més de 7 anys, però no cal dir que la justícia va lenta, massa lenta de vegades per als interessos dels ciutadans. 

Així i tot, avui és un  dia de content per als valler per la sentència. I per a nosaltres, només ens ha faltat també per ser completa, la victòria del València en la Champions.