L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 14 de setembre del 2014

FESTES DEL POBLE 2014: La "baixà" del Crist de la Sang


 Ahir, com ve essent tradicional i habitual des de meitat del segle XIX, va tindre lloc la "baixà" del Crist de la Sang des de l'ermita del Calvari fins la parroquial de Sant Pere. El costum es va establir en aquell segle després d'una epidèmia de còlera morbo a la nostra ciutat i en agraïment al patró per haver deslliurat a la ciutat.



La comitiva va estar formada per milers de vallers i valleres, amb la presència de les màximes autoritats de la ciutat presidides per l'alcalde, Jordi Joan.


En entrar al temple parroquial es va disparar un castell de focs artificials. Enguany s'ha canviat el costum que el castell es dispararà en eixir de l'ermita del Calvari per precaució i seguretat davant el temps de sequera que patim i el fort calor d'ahir.
-


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Els fallers que fan al mig de la processó. És Sant Josep ja?
crec que a una processó els protagonistes deuen ser els retors i els devots,fallers i polítics sobren,quan no s'acosten a l'esglesia la resta de l'any.
i si es per l'aspecte de representació del poble, jo no vaig votar els polítics perque em representen en aquest tipus d'actes. I als fallers ni els he votat.

Anònim ha dit...

Clar que es Sant Josep. Tot l'any és Sant Josep. ¿Que no ho veus?
I dubte que tu votares algu dels politics que t'han critiques.

Anònim ha dit...

Bon argument dir que Sant Josep és tot l'any per despelluvar-te les puces,si fos així i visqueres dalt un casal no en faries tant d'acudit.

Qui segur no ha votat els que estan i "t'han critique" ets tú, pregunta'ls per la inscripció a l'escola d'adults.

faller i amb orgull ha dit...

Tu eres tonto i en t'acasa no ho saben, els fallers, com ha colectiu molt important al nostre poble, tenen el gust i la devocio de participar en els actes relijosos, al igual que en tots els actes on son convidats. Tmb voldria saber la quantitat de vegades que vas tu a misa, tant que parles.