L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 9 de setembre del 2018

Atenció a l'oratge d'avui i demà dilluns: AEMET (Agència Estatal Metereologia)


Ahir va començar una progressiva penetració d’una DANA (Depressió Aïllada de Nivells Alts) des de l'Atlàntic a la península i que junt al flux càlid i humit procedent del Mediterrani, provocarà una marcada inestabilització de l'atmosfera en bona part de l'àrea peninsular, amb ruixats i tempestes, principalment en l'est i sud-est.

Durant avui i demà dilluns, amb la DANA (gota freda) molt probablement centrada en el sud-oest i el vent de component est, les zones més afectades seran Andalusia oriental, àrea de l'Estret, Melilla, Múrcia, País Valencià, i extrem oriental de Castella-la Manxa. 

Els ruixats i tempestes seran probablement forts i, fins i tot, molt forts o persistents i localment amb graníssol. La gota freda, des d'avui i fins dilluns, en zones properes al litoral podria acumular fins a 150 litres per metre quadrat al llarg dels tres dies. 

A partir del dimarts 11 i durant diversos dies l'evolució de la DANA presenta bastant incertesa, oscil·lant la seua posició entre el sud de Portugal, el centre i el sud-est peninsular. Per això és difícil precisar les zones afectades. En principi, és probable que el dimarts les precipitacions queden limitades a la meitat sud i centre peninsular i que, a partir del dimecres 12, tendisquen a generalitzar-se a bona part de la península i, potser també, a Balears.

El cap de setmana, dies 15 i 16, la majoria dels escenaris previstos mostren un debilitament de la DANA i, per tant, una disminució de les precipitacions o, almenys, de la intensitat de les mateixes.

Recordem que són previsions generals i que, en casos com aquests de gota freda, ens podem trobar a nivell local que a Tavernes ploga molt poc, mentre a uns pocs quilòmetres caiga una forta tromba.  O a l'inrevés.