L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

diumenge, 2 de setembre del 2018

Les pujades de les taxes de Compromís en 7 anys de govern (II PART)


Temps arrere, vam explicar l'evolució dels impostos durant el govern del Compromís. Ho podeu repassar, en aquest enllaç. Avui reprenem aquests tipus d'informacions amb una segona part, que parla de les taxes i si han pujat o no. Números canten i demostren la realitat.

Abans de res, cal saber que l’Ajuntament disposa d'ordenances fiscals que marquen els preus de la taxa pel servei que rebem. Hi ha ordenances molt conegudes, com la de fems, la llicències d’obres,  el clavegueram... i altres menys com sorolls, ocupació de via publica, cementeri...

Per canviar la taxa, cal modificar l’ordenança en el plenari. El PP i el PSOE han dit més d'alguna vegada que Compromís ha pujat les taxes, però mai no diuen en quin plenari i ho tenen difícil perquè en 7 anys s’ha modificat, i és per abaixar-la, la taxa de l’aparcament: ara paguem 1 euro per 3 hores i 3 euros per un dia, de les més barates d’Espanya.


Els quadres mostren l’evolució d'algunes taxes, cas del fem, aigua potable i guals, que són les que més veïns afecten. Si agafeu els rebuts i comprovareu que el resultat és el  que publiquem en els quadres. Les dades identificatives les hem borrades. Atenció:  als rebuts d’aigua hem eliminat la part  de l'EPSAR i el canon de sanejament, que això és de  la Generalitat,  no de l’Ajuntament.

L'aigua potable: l'actualització de la quota de servei i altres casos

El rebut de l’aigua potable presenta variacions. Notareu que s'ha actualitzat el preu del cost del servei, i això ho marca l'empresa i és deu a la inclusió en els rebuts del cost de 550.000 euros de la interconnexió poble-platja aprovada pel govern del PP. És la pujada de 1'38 euros per rebut trimestral. 

Després hi ha un augment de 0'0292 euros/m3 (no arriba a 3 cèntims/m3) en l’aigua potable en 7 anys, mentre la part de quota de clavegueram (4,1799 euros) i del comptador (1'677) no ha variat un cèntim en eixos 7 anys.

Després de 7 anys, afirmar com fa el PP i PSOE que 0’0292 euros/m3 - no arriba a 3 cèntims el metre cúbic- és una pujada brutal, exagerada i inaguantable de taxes per part de Compromís és una burla a la intel·ligència i bona fe dels veïns de Tavernes, a més de no complir el deure de veracitat que tenen amb el poble. 


Recordem dos coses: Primera, el PP va cobrar per anticipat el cànon de l’aigua potable fins el 2026. Això implica que Compromís ha deixat de cobrar sobre els 200.000 euros a l’any. Ens podríem plantejar ¿s’hauria pogut abaixar la taxa i pagaríem l'aigua més barata si ells no hagueren cobrat els 3 milions per l’anticipat del cànon fins el 2026?.

Segona cosa: I potser més greu. A canvi de cobrar el canon per anticipat, el PP va lliurar a l'empresa de l’obligació de finançar a interès 0 (zero) el col·lector de la platja. I tots sabem la importància del col·lector.

Resum dels canvis de les taxes fets pel govern de Compromís

Resum de canvis en 7 anys: s'ha abaixat el preu públic de l’aparcament i s'ha pujat el preu de l'aigua potable en menys de 3 cèntims per m3 !!!. La resta de les taxes no s’han tocat. 

Voldríem més respecte al veïnat i que no diguen falsedats com: “Compromís ha pujat els impostos i taxes exageradament”. I si les volen dir que les demostren amb números i rebuts, com nosaltres.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I totes eixes barbaritats del pp, no es poden denunciar. Tots son empastres i el que vinga despres que pague la seua mala gestio.