L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 7 d’abril del 2017

PLENARI ABRIL 2017: "No podem desenvolupar Tavernes sense executar el projecte del Vaca" (Jordi Joan)


L’alcalde, Jordi Joan, va assenyalar en el plenari del passat dilluns que les propostes que hi havia fins ara per exigir les obres en el riu Vaca eren purament polítiques ”però l’actual petició està avalada per un informe que ha fet un catedràtic de Dret Administratiu de la Complutense de Madrid, d’una solvència jurídica considerable”. 

I afirmava l’alcalde que “l’informe conclou que la llei del Pla Hidrològic Nacional està en vigor i, per tant, s’ha de complir. Així, l’encàrrec que el Ministeri va fer a Acuamed en el seu dia s’ha de tirar avant. Per tant, tenim arguments jurídics -i no sols polítics- per a demanar que es facen estes obres tan importants per a Tavernes de la Valldigna” . 

L’alcalde recordava que és una inversió estratègica, no només per a legalitzar la urbanització del Vergeret, sinó també perquè esta obra està asfixiant el planejament “i no podem desenvolupar Tavernes de la Valldigna, sobretot els polígons industrials”. 

L’Ajuntament de Tavernes, tal com ja hem explicat, va acordar per unanimitat en el plenari d’abril sol·licitar al Ministeri d'Agricultura l'execució de les obres de laminació i millora del drenatge en la conca del riu Vaca previstes en el Pla Hidrològic Nacional (PHN) des de l'any 2005.

Eixe any, el PHN va considerar que les obres eren prioritàries i urgents, i tenien per objecte reduir els efectes destructius de les inundacions de la conca del Vaca. L'empresa pública Acuamed va arribar fins i tot a publicar l'anunci de licitació del projecte de construcció de les obres. Però el govern de Rajoy, del PP, va suspendre en el 2011 la licitació es va suspendre “per motius de rendibilitat, ja que es tractava d'una actuació sense recuperació de costos.” 

En poques paraules, per a Rajoy i per al PP no és important ni rendible evitar que Tavernes no tinga damunt el perill de vore com el Vaca se n’ix de mare, com inunda el poble i camps. Tampoc és important poder legalitzar el Vergeret, la gran “empastra que ells causaren.

Aquesta és la intervenció de l’alcalde en el ple sobre el tema


2 comentaris:

Anònim ha dit...

En cent anys ho tenim tot solucionat, seguríssim! Com l’assumpte de la circumval•lació, i el de la depuradora, i el dels claveguerams costers i locals, i el de la piscina, i el del Jaume II el Just, i el dels fums verinosos d’Asfaltos Chova, i el de les voreres i les calçades per on les persones majors, i les no tant majors, es juguen la vida cada dia, i el de les immatriculacions del Calvari i de l’ermita de Sant Llorenç (que són un robatori de bens públics emparat en una llei feixista, que una democràcia de calbot va fer seva i va eixamplar), i el del manteniment adequat de les zones verdes (aneu a Xeraco, tant al poble com a la platja, i feu una ullada comparativa), i el del... bo, per posar sols uns pocs exemples, vaja.
I és que en cent anys, tots calbs, cavallers vallers, perquè tenim una forta consciència cívica, amb l’esperit reivindicatiu que la caracteritza. A més, ara ve la Setmana Santa i es torna a respirar una immillorable atmosfera d’idíl•lica convivència col•lectiva, de Paradís harmoniós en la Terra, amb una honorable representació del nostre govern municipal tancant les molt solemnes processons, com en els temps d’aquell bon home que va deixar, per pura distracció, vora cent vint mil cadàvers tirats en les cunetes i els barrancs de tota la pell de bou. Passaran les processons i qualsevol persona honrada pensarà, mentre veu desfilar els nostres il•lustres representants públics, que tot segueix “atado, y bien atado”.

Anònim ha dit...

Amén.
Tot mesclat per criticar i no donar cap proposta.