L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 25 d’abril del 2017

Les Corts Valencianes fan front comú contra el pressupost de Rajoy. PP i Ciudadnos, que havien firmat la resolució, se'n tornen arrere



Les Corts Valencianes han fet un front comú en contra del pressupost del 2017 del govern de Mariano Rajoy perquè perpetuen l’infrafinançament al País Valencià.Cal saber que, si s'aproven així els pressupostos de l’Estat del 2017 amb el suport del PP i de Ciudadanos, els valencians rebrem la inversió per càpita més baixa de tot l’estat espanyol.

La reunió és conseqüència de la declaració institucional aprovada a les Corts Valencianes per unanimitat, encara que després s’ha despenjar el PP i part de Ciudadanos, on es va aprovar (vore el punt subratllat de la declaració davall) aquesta reunió amb diputats i senadors per coordinar accions per a revertir aquesta situació.

El passat dia 5 d’abril tots els partits van firmar la declaració institucional, com podeu vore en les signatures que hi ha davall, on han firmat els síndics de tots els partits de les Corts Valencianes. Però a partir d’eixe moment les direccions nacionals a Madrid del PP i Ciudadanos s’han mogut pressionant i assetjants les sucursals valencianes perquè, avui no hi acudiren a l’acte de les Corts Valencianes. De fet no ha assistit cap del PP i quatre dels onze deCiudadanos, que ha cessat el síndic del grup, Alexis Marí, perquè ha criticat el pressupost de Rajoy i no ha volut renunciar a l’acte de les corts.

La reunió ha acordat la posada en marxa d’una comissió d’experts en matèria d’inversió pública territorialitzada, la petició d’una reunió amb el ministre espanyol d’Hisenda, Cristobal Montoro, i l’articulació d’esmenes conjuntes al pressupost. 

Text de la declaració institucional. Atenció al punt subratllat 

Les Corts Valencianes manifesten el més absolut rebuig a les inversions que contempla el  Pressupost de l'Estat per al 2017. La inversió valenciana és un 6,9% i no compensa  la  insuficiència  inversora  dels últims  anys i tampoc s'ajusta al nostre pes poblacional  i  suposen una reducció de 209 milions  respecte a 2016.

Cada valencià  i   valenciana  rebrà  119  euros per càpita,  clarament  inferiors  als  184  de mitjana  en el conjunt de l'Estat,  i molt lluny de les xifres deis ciutadans  i  ciutadanes d'altres territoris que rebran  de mitjana, vora tres vegades més que els valencians i valencianas.

Davant aquesta situació,  les Corts Valencianes, van acordar el 5 d'abril: 

- Refermar el contingut de les resolucions aprovades en estas Corts (demanen més i millor finançament per als valencians)  i mostrar el seu rebuig als Pressupostos Generals de  l'Estat per manifestar un clar incompliment de  la voluntat expressada de  forma  unànime  pels representants del poble valencià.

 -  Instar  al  Consell  de  la  Generalitat  a  impulsar  les  accions  necessàries  per cohesionar  els valencians i  valencianes al voltant de l'objectiu d'aconseguir unes inversions justes per al nostre territori. 

- Convocar als diputats i diputades,  senadors  i  senadores, elegits a les circumscripcions valencianes a Les Corts Valencianes pera realitzar una trobada en el marc de la commemoració del 25 d'Abril, Dia de Les Corts Valencianes, per traslladar les qüestions abans referides i coordinar accions per revertir esta situació injusta . 

Aquest punt ho deixa ben clar i està firmat per tots els partits: fer una reunió de tots per coordinar accions contra la marginació del pressupost de Rajoy.

A pesar de la firma del document, avui el PP no ha volgut acudir i diu que és un acte partidista (de qui? del parlament valencià?) i de Ciudadanos només quatre d'onze. Una bona demostració que les sucursals valencianes del PP i Cs no pinten fava i no els importa res els interessos dels valencians.