L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 2 d’abril del 2017

Compromís recorda que els governs del PP de la Generalitat i de Tavernes mai no han mogut un dit per la nova depuradora.




Compromís-Bloc de Tavernes en una nota de premsa respon les crítiques del PP i afirma que “es curiós i kafkià que aquells que han generat el problema i no han sabut resoldre les qüestions urbanístiques i mancances d’infraestructures de Tavernes quan governaven, ara exigisquen solucions urgents”.

Compromís-Bloc recorda que l’EPSAR (depenent de la Generalitat) va informar en el 2002 a l’Ajuntament, governat pel PP, de la necessitat d’una depuradora. En el 2004 s'aprova el PGOU i en lloc de dotar a la ciutat de les infraestructures necessàries per iniciar els sectors urbanitzables, es van dedicar a vendre fum i especular en PAIs, proposant camps de golf, marines interiors i macrourbanitzacions en sòl no urbanitzable.



Ni un sol paper de la depuradora el 2011, quan el PP deixa el govern de Tavernes

La nota de Compromís recorda fets indubtables i comprovables: entre el 2002 i el 2011, a pesar de la firma del conveni de construcció amb la Generalitat, el govern del PP de Tavernes no va redactar un sol paper del projecte que ara reclamen tan insistentment.

Però també assenyalen que  “tampoc la Generalitat, governada pel PP fins l’any 2015 va fer res. Al contrari,  l’EPSAR depenent de la Generalitat va prendre la decisió l'agost del 2013 de no construir la depuradora de Tavernes" a pesar del conveni firmat amb l'Ajuntament.

Anunci de la depuradora que ni el PP de la Generalitat ni de Tavernes iniciaren mai

El govern de Jordi Joan ha negociat i adjudicat la redacció del nou projecte 

Davant això, va ser Compromís qui va negociar i acordar amb l’EPSAR  redimensionar la capacitat de l’estació depuradora i adaptar el projecte a un creixement urbà sostenible. 

El govern de Jordi Joan va ser qui va accelerar i adjudicar el projecte que fa uns dies s'ha presentat a l’EPSAR perquè faça els informes preceptius i continuar amb la tramitació d’una depuradora que solucionarà els problemes de sanejament d’aigües residuals del municipi i permetrà el desenvolupament dels sectors urbanitzables. Podeu vore tot el traçat en la imatge que obri aquesta notícia. 

El govern de Jordi Joan ha invertit al voltant de 225.000 euros en els projectes de redacció de la nova depuradora. “Resulta incomprensible i inacceptable que el PP de Tavernes s’atrevisca a dir que el govern de Jordi Juan no ha fet res per executar el projecte de la depuradora. Sembla que la tàctica del PP, davant la falta d’arguments i per tapar les seues vergonyes siga mentir, enredar i confondre als veïns de tavernes” indica la nota de Compromís.

Compromís-Bloc  garanteix treballar per uns serveis de sanejament adequats 

Compromís-BLOC Tavernes llança un missatge de tranquil·litat als veïns i afirma que hem treballat i continuem treballant per a garantir uns serveis de sanejament adequats al nostre municipi i a les perspectives reals de creixement”

Així afirmen ser conscients que és una infraestructura necessària per a desenvolupar els sectors de la platja i, en especial, el sector 17, prioritari per al  govern. El departament d’urbanisme redacta ara el pla especial per a la depuradora i la tramitació del document urbanístic que servirà per a donar seguretat jurídica a l’expropiació i adquisició dels futurs terrenys del Tancat on s’ubicarà la nova EDAR. Aleshores, la Generalitat haurà d’executar i pagar les obres.