L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 26 d’abril del 2017

Compromís i PP estarien en empat tècnic com a primera força política valenciana



Compromís i PP estarien lluitant per ser la primera força política valenciana segon un estudi d'opinió de la consultora GfK realitzat entre finals de març i principis d'abril, abans de conèixer-se els Pressupostos Generals de l'Estat de Rajoy.

Compromís es mouria entre el 25% i 27% de recolzament, més de sis punts per sobre de les eleccions de 2015 i amb nivells similars als del PP, que s’estanca o tindrà una lleu reculada. La marca PSOE  cauria entre dos i quatre punts i Ciutadans té un ascens que pot arribar fins a tres punts i mitjà, mentre Podem està un màxim del 11% de suport. Esquerra Unida es mouria a nivells del 2015, un resultat que assegura l'entrada en els Corts si progressa la rebaixa del llistó electoral al 3% que lidera Compromís.

L'enquesta dóna una "elevada fidelitat electoral" a Compromís, que xifren en un 82,6% així com un increment de la intenció de vot en els diferents segments poblacionals.

L'estudi recalca que globalment es mantenen "estables" els blocs "de dretes i esquerres" però hi ha un canvi  en la "distribució de suport" dins del bloc d'esquerres a favor de Compromís. 

Líders

El president de la Generalitat, Ximo Puig, aprova amb un 5,72 sobre 10, més que el seu partit, però per sota de la vicepresidenta Mónica Oltra (6,12) i del portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví (6,27).

La presidenta del PP, Isabel Bonig, no aprova (4,15), mientres el líder de Podem, Antonio Montiel, aprova amb un 5,37. Alexis Marí, fins a ahir portaveu de Ciutadà queda per sota amb un 4,26. 

Un 33,9% dels enquestats vulgues a Oltra de presidenta

 L'enquesta assenyala la preferència en la Presidència de la Generalitat, on Mónica Oltra es destaca amb un 33,9% de suport, mentre l'actual cap del Consell, Ximo Puig, obté un 21,5%.

La tercera, Isabel Bonig, del PP, aconsegueix un discret 8,9%, mentre els representants de Ciutadans i Podem obtenen dades poc rellevants.


Gestió del govern 

El 38% dels sondejats considera "bona" (34,5%) o "molt bona" (3,5%) la gestió del govern valencià, mentre un 10,4% la qualifica de "molt dolenta" i un 13,8% que la veu "dolenta". 

Ara bé, la comparativa amb el 2015, últim any de govern del PP, evidencia que l'opinió dels valencians consultats sobre el govern és millor de la qual gaudia el ja desgastat govern popular.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qui ha encarregat l'estudi d'opinió de la consultora?