L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 15 d’abril del 2017

Nou punts com aclariment i explicació del conflicte d'un sector minoritari de la Policia Local amb el govern municipal



Una nota que circula per whatsApp, i que reprodueixen els blogs afins al PP, presumptament eixida dels sindicats minoritaris SPPLB i CSIF, que representen una tercera part del col·lectiu d’agents de la Policia Local, expressa una sèrie de confusions sobre fets i aspectes legals que anem a intentar aclarir.

El primer que cal saber com a punt de partida:


1) El canvi del Cap de la Policia local va ser una petició de la majoria de la plantilla en l'any 2011, només Compromís accedir al govern local.

2) El Cap de la Policia actual,  des del primer moment va fer el que no està escrit per  canviar a millor les condicions de treball dels agents. Entre les millores aconseguides una ben evident: el nou local de la Policia Local, la reivindicació de sempre d’un espai propi policial, i que ha suposat abandonar la situació a precari que tenia el cos en l’edifici consistorial. A  més hi ha multitud de millores en material i mitjans en aquests anys darrers.

3) El cap de la Policia Local va instar al govern a modificar les condicions retributives del policies i l'Ajuntament, sempre mirant el millor pels agents, va pagar més de 300.000€ d’endarreriments de sous d’anteriors governs. Un gest molt poc agraït per alguns policies.

4) Lògicament el cap de la Policia Local demana  treball, esforç i professionalitat als agents. Això és el que la minoria no ha entès. Després d'un temps de calma social, sempre demanen més diners.



Referent a l'escrit que circula per whassapp i que,  com no podia ser d’altra manera, reprodueixen els mitjans afins al PP:


1) La policia ací a Tavernes i en la majoria de pobles és un cos conflictiu per la manera de comportar-se d’alguns NO TOTS els agents. Només hi ha que repassar l'hemeroteca. Algunes persones de més de 40 anys ja recordaran conflictes en la policia local de Tavernes, com declarar persona “non grata” a un regidor del Bloc per defensar els interessos de tot Tavernes, i no els seus particulars, o quan foren capaços de passejar en imatge a un alcalde d’EU que no donava el braç a tòrcer a les seues exigències, sense oblidar com alguns caps de la Policia Local que, per voler un cos professional, va haver de deixar el cos valler.

2) Cal saber que no hi ha cap denúncia de les valoracions establides en les bases dels tribunals per proveir la plaça de Cap de la Policia Local. Sí que hi ha un recurs judicial a la interpretació i valoració del tribunal NO A LES BASES EN SI MATEIXES. Com sempre, qualsevol actuació que es fa en la policia es recorreguda automàticament per aquests sindicats. No importa si es una proposta favorable al cos o no. Es recorre i prou.

Fins i tot estan recorregudes les bases generals dels processos selectius de la policia local. 

De manera que:

3) Està recorregut el procés selectiu de nomenament d'un inspector i de la formació de la corresponent borsa d'inspectors. La sentencia no és ferma. Per tant no hi ha cap anul·lació, ni il·legalitat. Els sindicats de sempre confonen el seu recurs amb il·legalitat. Ells recorren i ja afirmen que és una il·legalitat. Caldrà esperar a conèixer la sentència judicial i no ser tan lleugers donat com a vàlides les valoracions personals. 

4) És habitual la comissió de servei entre els membres de la policia local. Hi ha comissionats de Tavernes en altres pobles, al temps que hi ha d'altres pobles a Tavernes.

5) Molts del 10 agents interins són els mateixos, els que ja estaven en el 2011. Els altres o bé són de la borsa o bé son comissionats. Les comissions de servei són majoritàriament de persones a les quals no els agrada ser policia local al poble on viu. Un opció molt respectable.

7) De les baixes no anem a fer cap comentari. És un tema massa sabut i conegut per la gent del poble. Només recordar que, com es va dir en plenari, el grau d’absentisme laboral en el cos de la Policia Local ha arribat fins el 20%.

8) L'inspector per millora d'ocupació és un professional que està en la borsa d'inspectors. La millora d'ocupació és el mètode habitual per ocupar la plaça. Cal recordar i remarcar que l'anterior inspector va estar més de 15 anys en millora d'ocupació acceptada pels governs del PP. Per tant, Compromís no s’ha tret res de la màniga que no fóra l’actuació de sempre a Tavernes.  No ha inventat la roda ni res paregut.

9) A la plantilla hi ha oficials en comissió de servei i eixes places no es trauen per borsa perquè, com hem dit abans, està tot recorregut. Com hem dit qualsevol iniciativa del Govern que millore la seguretat ciutadana es recorre. Tot i això cal dir i remarcar que la plantilla d’agents de Tavernes disposa dels comandaments que cal per a les seues funcions i perquè la seguretat local estiga garantida.

Per tant i com a conclusió: un recurs presentant no implica il·legalitat fins que el jutge la sentencie.  És lamentable la politizació dels temes laborals que estan duent a cap alguns sindicats minoritaris, i que estan ben pròxims als postulats i tendències del PP de Tavernes, en una campanya d’ “acoso y derribo” del govern municipal de Compromís. 

I remarquem, com ja hem dit, que no és una problemàtica de tots els funcionaris municipals (200?). Només afecta una part menuda dels agents de la Policia Local.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Podrieu dir quina representativitat té cadascun dels sindicats en el totat de la plantilla municipal, i a més sols en la policia local. Ho dic perquè tinc entes que hi ha un sindicat majoritariament majoritari que és ccoo, que sí que està d'acord amb el govern, i altres com UGT que siquiera tenen representants però que negocien per llei al ser majoritaris a altres nivells. I també tinc entés que els dos sindicats que sempre recurrixen son molt minoritaris dins la propia policia local i quasi insignificants sobre el total de la plantilla municipal : És així ? Si poguereu donar-ho en percentatges millor, gràcies de bestreta.

Anònim ha dit...

Sindicat d'acord amb el Govern???. No crec. El que crec que hi ha es un sidicat responsable que ejerceis l'accio sindical i negocia amb el govern. Tu cedeices este pun i jo l'altre i arriben a acords.
Altrament esta el sidicat que tots sabem que no negocia res, vol imposar. Fins i tot van presentar alegacio al pressupost del'ajuntament, sense trellat ni motiu, sols per fer la punyeta. En sembla molt fort aixo. Demostra molt poc nivell.
Vivim en un poble i tots ens coneguem. No seran mes de 10 policies i tots sabem qui son. No es d'ara. Ja fatemps que sempre volen mes, i mes...

Anònim ha dit...

#TracteJust
Muntem un pollo

Anònim ha dit...

Si parlem de sindicats, deguem de veure quans afiliats te cadascú d'ells.
En primer lloc, CCOO és el que més represenrants te en l'Ajuntament, peró, quans afiliats te?.

Anònim ha dit...

Just per a quí? Per a quatre ó per a tots els veïns del poble?

La Cotorra de la Vall ha dit...

La representativitat d'un sindicat o d'un partit polític no la dóna el nombre d'afiliats que té, sinó els vots que trau en les eleccions.


Anònim ha dit...

El PP sempre manipulant i diguen mentires.