L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 27 d’abril del 2017

Espanya denunciada al Tribunal de Justicia de la Unió Europea pels crèdits hipotecaris


La Comissió Europea ha denunciat Espanya al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no haver incorporat plenament en la legislació espanyola la directiva sobre crèdits hipotecaris de l'any 2014.  

Estem al mateix tall que Croàcia, Xipre i Portugal, als quals Brussel·les també ha portat davant la justícia perquè tampoc no han aplicat la llei tot i que l’executiu europeu ja els havia advertit del retard en un escrit el març del 2015. 

La CE explica en un comunicat que els quatre estats no han complert el dictamen motivat que els van enviar.  Brussel·les ha destacat que la manca d’aplicació de la llei europea d’hipoteques perjudica els consumidors, que no poden gaudir de la protecció que la normativa garanteix.

La Comissió també informa que el retard a aplicar la llei europea priva els consumidors d’Espanya i els altres tres estats d’obtenir ofertes de crèdit potencialment més avantatjoses procedents de prestadors d’uns altres estats membres. Això, diu Brussel·les, dificulta la competència, limita les possibilitats d’elecció i origina preus més elevats.

Els estats membres havien d’incorporar la directiva 2014/17/UE sobre crèdits hipotecaris tot el més tardar el 21 de març del 2016, però no ho han fet i per això, després d’uns quants avisos i un ultimàtum enviat al novembre, la CE els ha duts als tribunals.