L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 15 d’abril del 2017

Per què el PP enganya Tavernes? Tot el que cal saber sobre l'IBI



Una vegada més llegim el mandra mentider del PP: Jordi Joan ha pujat l'IBI un 24% i això és fals. No ofereixen dades oficials, ni comparatives oficials, ni res de res. A vore si ho deixem clar d'una vegada. Les xifres que oferim són oficials, fetes públiques per l'Ajuntament en plenaris, actes informatius, liquidacions de pressupostos...  

¿Quan i qui va aprovar la revisió cadastral a Tavernes i com ens ha afectat?

Potser alguns direu que estem parlant de coses d'abans. Sí, però cal tindre ben clar que EIXES COSES D'ABANS SÓN LES QUE MARQUEN LA SITUACIÓ ACTUAL, al igual que la mala gestió econòmica del PP, deixant arruïnat l'Ajuntament, ha marcat i marca la gestió del govern municipal de Compromís. Només cal pensar en la piscina coberta.

CAL SABER: El PP l’any 2006 va aprovar amb el seus vots una revisió que multiplicava per 4 els valors globals cadastrals, amb una aplicació de l'augment durant 10 anys, fins el 2016. 

La pujada del PP ens va afectar en: 

1: Pujada molt elevada del valor cadastral de les cases, que va arribar a quadruduplicar els valors globals de Tavernes.

2: Més valor cadastral vol dir pagar més IBI. Es va multiplicar per dos l'IBI que pagàvem.

Quadre 1


Com s’ha aplicat la revisió aprovada pel PP fins el 2016?

L'aplicació dels valors cadastrals finals es faria escalonada,  en 10 anys. 

1: L’aplicació aprovada pel PP de 10 anys acabava el 2016. Cada any pujaria sobre un 10% el valor cadastral i també cada any pujaria l'IBI proporcionalment. Mireu bé les gràfiques de dalt, amb la brutal pujada feta pel PP entre el 2006 i el 2007, i com després van pujar sobre el 10% anual fins el 2013 (Excepte el 2011. No pujaren res perquè era any electoral. A enganyar Tavernes perquè la pujada d'eixe anys es repartia incrementava entre el 2012 i el 2016).

2: Per tant, el PP va aprovar el que pagaríem per l’IBI cada any fins el 2016. Hem estat pagant durant anys i anys les pujades obligatòries aprovades pel PP en el 2006. 

L'any 2013 l'IBI va deixar de pujar ¿Què va passar per què va deixar de pujar l'IBI?. 

El 2013 Jordi Joan va aconseguir que el Ministeri d’Hisenda ens rebaixara el 20% del valors cadastrals.  Les conseqüències:

1: L'aplicació dels nous valors cadastrals es parava en el 80%. El govern de Jordi Joan aconseguia disminuir l'aplicació del 100%, es quedava en el 80%.

2:  Com que en el 2013 ja estàvem damunt de l'aplicació del 80 %, en el 2014, 2015 i 2016 no va haver pujada ni de valors cadastrals ni de l’IBI. Sí, alguns han pagat un poc més enguany: són els ajustos pendents d'eixe 2011 a més de les menudes variacions que els Pressupostos de l'Estat indica dels valors cadastrals.

Cal saber que el 2014 el govern de Jordi Joan va aplicar també una baixada general del coeficient municipal, del 0'48 al 0'45. Això va fer que baixarà l'IBI i també la recaptació municipal

Els quadres 1 i 2 ho deixen ben clar.


Quadre 2

Si ens fixem en el quadre 2, el PP va augmentar la contribució un 81 % en passar de cobrar 3’2 milions en el 2006 a cobrar 5’8 milions en el 2011, any que deixen el govern.

Compromís va cobrar fins el 2013 les quantitats aprovades pel PP en la revisió del 2006. Va passar de recaptar 5'8 milions el 2011 als 6’4 milions del 2016, l'augment és un 11% i no el 24% que diu el PP i enganya a Tavernes. Del 2014 al 2016 no hi ha hagut augment, sinó fins i tot disminució en el 2016. 

CONCLUSIÓ: La pujada amb Compromís és 11%, quasi la vuitena part del 81% que va pujar l’IBI durant el govern del PP.  I ho diuen els números, i són oficial de l'Ajuntament.

¿Totes les cases paguen igual? 

Cal saber que no, que hi ha molts factors que influeixen: la zona del poble o platja on està ubicada la casa, la superfície, els anys de construcció...  Ací hi ha un quadre de com ha evolucionat l’IBI prenent com a base els valors reals de cases de distints carrers en el poble i platja. Podeu també comprovar quin augment s'ha produït en cada govern de Tavernes des del 2006.


REPETIM: no val a dir que algunes coses són del passat quan la revisió cadastral aprovada pel PP en el 2006 ha afectat, afecta  i marca el valor cadastral i per tant l'IBI  fins ara. I això no és passat sinó present. I  és així, vulga o no vulga i diga el PP el que diga. 

I nosaltres reptem al PP a que demostre  amb números, com nosaltres fem, que aquestes xifres són falses.  Ja està bé d'enganyar el poble!!!
 

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo pague un 24,2% mes de IBI del piso. He comparat recibos.

Anònim ha dit...

Jo pague un 6% i també he comparat recibos.

Anònim ha dit...

Jo pague vora un 8% més en este primer rebut: 97,42 l'any passat 105,53 este any. Per què eixa diferència de percentatges?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Nosaltres l'anàlisi que hem fet era fins el 2016, any en què acabava l'aplicació de la pujada del valor cadastral aprovada en solitari pel PP en el 2006.

Per enguany el 8% és el correcte.