L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 4 d’abril del 2017

PLENARI ABRIL 2017: L'Ajuntament sol·licitarà al Ministeri d'Agricultura l'execució del projecte del Vaca




L’Ajuntament de Tavernes va aprovar sol ·licitar al Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient l'execució de les obres de laminació i millora del drenatge en la conca del riu Vaca, previstes en el Pla Hidrològic Nacional des de l'any 2005.

L’Ajuntament també demanarà que es dote una partida en els pressupostos generals de l'Estat del 2017 per aquesta execució i que s’informe a l’Ajuntament dels diferents avanços en l'execució de les obres.

La proposta del govern municipal de Compromís finalment, i al contrari del que havia passat en la comissió informativa, va ser aprovada per unanimitat. El PP finalment, va reconsiderar la postura expressada en la comissió i va votar a favor.

L’Ajuntament vol jugar totes les cartes que té a la mà i intentar modificar la postura del govern de Rajoy, que és contrari a l’execució del projecte de millora i laminació del Vaca.

Tal com vam avançar fa uns dies, l’Ajuntament de Tavernes disposa d’un informe del catedràtic de dret administratiu,  Jose Maria Bayne Leon, on diu que el Pla Hidrològic Nacional  des del moment que va considerar actuació prioritària i urgent l'obra de laminació i millora del drenatge de la conca del riu Vaca estaria obligat a executar-lo.

L’informe afirma que s’està produint una il·legalitat perquè es contradiu el Pla Hidrològic Nacional i també hi ha una falta de coherència amb els actes i disposicions prèvies de la mateixa Administració. El Tribunal Suprem té establert que els plans d'ordenació territorial han de ser coherents amb les seues finalitats i eixa  doctrina és aplicable als plans del Pla Hidrològic Nacional, que indica la prioritat i urgència de l'obra.

En poques paraules: si el Pla Hidrològic Nacional (PHN) està vigent i estableix una sèrie d'obres que són prioritàries i urgents, l'Administració ha d’executar-les.  No és admissible que des de l'any 2005 el PHN establesca que les obres de laminació i millora del drenatge de la conca del riu Vaca són prioritàries i urgents, i a hores d’ara este projecte encara no estiga executat.