L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 26 d’abril del 2017

Xerrada d'Helena Ferrando, secretària autonòmica d’Igualtat i Polítiques Inclusives, en la Setmana Cultural de la Gent Gran


Helena Ferrando, secretària autonòmica d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha donat avui una xerrada sobre la dependència on ha explicat els projecte de la Conselleria així com totes les actuacions que s’hi duen a cap per millorar el sistema de prestacions i ajudes.

La xerrada ha tingut lloc dins de la jornada que la Setmana Cultura de la Gent Gran dedicat a la dependència i la secretaria autonomia, que es filla de la nostra ciutat, ha estat presentada per l’alcalde Jordi Joan.

Helena Ferrando ha posat esment en la situació que es van trobar en arribar a l’actual Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, un desert quan a projectes i actuacions, i on el govern anterior només s’havia dedicat a les residencies privades com una manera de guanyar diners pels concessionaris, mentre aspectes de la dependència, centres de dia, tele assistència i altres temes estaven completament abandonats.




Eren uns serveis socials burocratitzats; sense coordinació ni equips professionals, amb poques competències i molts serveis privatitzats, on s’arribava a la situació d’una persona per atendre a 13 municipis. La situació era tal en l'anterior govern que en la Conselleria només hi havia tres funcionaris dedicats a la valoració d’expedients, cosa que ha portat a endarreriments molts grans.

La secretària autonòmica ha indicat que en dos anys que porten al front de la Conselleria és impossible posar al dia les conseqüències dels 20 anys del govern del PP i la poca preocupació per aquest tema, però s’està avançant i de les 46.000 persones en llista d'espera, s’han baixat a 30.000 en any i mig.

També ha subratllat que es treballa perquè la gestió de valoració es faça als Ajuntaments, un per Ajuntament com a entitats més properes als veïns, i ací cal remarcar que el projecte en què es treballa es que els Ajuntaments compten amb un treballador social, un educador, un psicòleg, un assessor jurídic i un administratiu, per a la qual cosa Benestar Social incrementarà els pressupostos per a dotar d'un major finançament als municipis. 



Tots aquests punts sobre la millora de serveis a nivell local van ser indicats primer per l’alcalde en la presentació i després per la tècnic municipal Silvia Escrihuela, recordant que han rebut formació per fer les valoracions en els Serveis Socials municipals. També la regidora Noe Alberola va avançar l'ampliació de la plantilla municipal amb un treballador més en serveis socials per a dependència.

Prèviament a la xerrada, en el vestíbul de la Sala de la Cultura s’ha inaugurat una exposició itinerant sobre dependència.