L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 30 d’abril del 2017

Hi ha porcs vietnamites solts pel terme de Tavernes?

 
Aquest matí quan han acudit els empleats de la neteja a les instal·lacions habilitades a la depuradora de la platja, s’han trobat amb aquests porcs salvatges a l’interior. 

La fotografia,  si comparem els animals fotografiats amb els de les fotografies que adjuntem més avall, fan pensar que poden ser exemplars del denominat “porc vietnamita” una espècie que es va introduir com a mascota fa uns anys.

La moda d’adoptar com a mascota un porc senglar ens va arribar dels Estats Units, i es podien comprar cries amb 20 euros per internet.  Però els animals es fan grans, arriben a superar els 50 quilos, i a la llarga representen un problema: menjar, el fem que deixen...


I la solució de les famílies que els tenien com a mascotes, com ha passat a tants punts de la geografia valenciana, és deixar-los anar, soltar-los, amb la qual cosa esdevenen després un problema. Com ha passat i passa amb les tortugues de Florida.


Un problema afegit pot ser el creuament del porc vietnamita amb el porc senglar, cas que sembla ja s’ha donat, amb la qual cosa hi ha més abundància de porcs senglars, i més males conseqüències per als conreus.Tant que hi ha llocs on s'ha demanat que siguen considerats entre les espècies invasores.