L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.639
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 61.577

dimecres, 12 d’abril de 2017

El projecte Irene, de prevenció de violència de gènera, arriba al tercer any a Tavernes


L’Ajuntament de Tavernes continua, per tercer any, la tasca de prevenció contra la violència de gènere a través del projecte Irene. El projecte es va posar en marxa fa dos anys amb la finalitat de donar informació, formació i prevenció de violència sexual en jóvens i adolescents.

El programa beneficia al voltant de 300 alumnes adolescents, de 14 i 15 anys, que mitjançant taller aborden els estereotips assignats als gèneres masculí i femení per a crear una actitud crítica.

El projecte ha estat formant tota una generació i és per això que els alumnes que van començar el programa en primer d’ESO són els que continuen formant-se en l’educació per la igualtat.

Aquests joves enguany cursen d’ESO, però l'experiència s’ha ampliat també als de primer i segon curs de FP bàsica, així com als alumnes del Centre de Dia d’Inserció Sociolaboral del Braç Treballador.

La regidora d’Igualtat, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “continuem apostant per aquest programa, i ho fem amb recursos propis. Creiem que és molt beneficiós i pensem que és en les aules on es pot treballar de forma més directa per la igualtat i contra la violència de gènere. Volem previndre els perills d’assetjament tant físics com virtuals, així com l’abús verbal i emocional”. 

Els agents d’igualtat titulats impartiran un total de 33 tallers, que acabaran el dia 28 d’abril. L'objectiu ha estat educar en igualtat de gènere i igualtat d’oportunitats així com crear ciutadans conscienciats en la lluita contra la violència de gènere.