L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.701
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 64.274

diumenge, 9 d’abril de 2017

Avui, Diumenge de Rams

     

Diumenge de Rams

 l'altre que ve
la mona a les mans!!


La processó d'avui,  Diumenge de Rams, obri el cicle de la Setmana Santa amb tot el conjunt de processos i actes religiosos que se celebraran a les dues parròquies fins el diumenge que ve, Diumenge de Resurrecció.La processó s'ha començat a organitzar al pati del centre escolar Sant Josep Patronat, on ha tingut lloc la benedicció de palmes i rams d'olivera, i des d'allí s'ha seguit el trajecte tradicional dels darrers anys: eixida de l’església de Sant Josep, carrer Sant Josep, Sant Agustí, Verge de Sales, Carme, Plaça Major, Carrer Major, Empedrat i Carrer de l’Església fins la parroquial de Sant Pere. 
Des del punt de vista de la tradició cristiana, la processó té un marcat simbolisme: és la representació de l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, on tindria lloc la seua mort i passió. La processó ha comptat amb una  ampla representació de la Junta Major de Setmana Santa i de les confraries de Tavernes (Confraria "Crist del Perdo", "Germandat la Dolorosa", "Jesús de Natzaret", "La flagel·lació de Jesús", "Ntra. Sra. de la Pietat", "Sant Sepulcre" i "Soledat de Maria").

 
Tancava la processó, les autoritats i la banda de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes, un altre simbolisme en aquest cas perquè va ser va ser el Diumenge de Rams de l’any 1883, quan va actuar per primera vegada. Ni més ni menys que fa 134 anys!!!