L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 16 d’abril del 2017

Processó de l'Encontre




La Processó de l’Encontre, un acte tradicional religiós i entroncat dins de la cultura popular, ha tancat avui el cicle litúrgic cristià de la Pasqua. L’Encontre, com és sabut i amb independència de creences i conviccions religioses, és un acte simbòlic i que representa la trobada de Jesús ressuscitat i sa mare Maria, la Mare de Déu, i és alhora una de les processons més celebrades de la Setmana Santa a la nostra ciutat, des de temps immemorials.

Al cap i a la fi els cristians celebren han celebrat al llarg de la setmana diversos actes d’acord amb les seues creences: el recordatori de la passió, i avui el dia de goig de la resurrecció de Jesucrist i la consumació de la redempció de la humanitat amb la seua mort i passió.


El costum és qui mana: dues desfilades, dos seguicis, portant cadascuna la imatge corresponent que vénen a confluir a la Plaça Major. Tal com s’han aproximen les imatges té lloc l’acte de les salutacions, amb la inclinació o davallada de les andes cap al terra. Tot seguit, té lloc l’Encontre que es festeja amb una gran quantitat de pètals i flors que es llancen a les imatges, mentre el mantell de la Mare de Déu, que era negre pel dol de la mort del fill, es canvia per un blanc. Ara, les dues imatges i els dos seguicis processonen juntes cap a l’església.


La processó ha gaudit d’una àmplia presència de veïns, a més de les confraries valleres. A partir d’ara ja toca menjar la mona, volar el catxirulo (cada dia menys) o menjar-se la paella amb els amics. Res, seguir la tradició un any més.... i fins l’any que ve.