L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 10 d’abril del 2017

No s'aclaren: El PP aprova una cosa a Tavernes i per tapar a la Confederació, presenta la proposta contrària en la Diputació



Viure per a vore! El PP de Tavernes ha presentat una moció a la Diputació en contra de la que van aprovar en el plenari de Tavernes el passat més de març. 

Fa un mes tots els partits de l’Ajuntament - PP inclós- votaven a favor de que l'obligació  era de la Confederació, era  qui havia de reparar el caixer del Vaca i els camins del Tancat i Séquia la Bova. Ara, es desmarca i presenta una moció a la Diputació tot al revés: oblida la Confederació i demana a la Diputació, que no té res a vore amb els camins, que els repare.

El més greu és que la moció que han presentat al ple de Diputació calla, no diu res de l’obligatorietat d’actuar que té el govern de Rajoy a través de la Confederació del Xúquer: de tots és conegut que la reparació del caixer del riu i dels camins és d'única i exclusiva competència i responsabilitat de la Confederació i del govern central.

¡I mira que queda ben clar en els informes que té l'Ajuntament, i té també el PP! Però  ara diuen el contrari, s’encaboten a  mirar a un altre costat, tot per llevar la culpa, per salvar, a la Confederació i al govern de Rajoy, que són qui tenen la responsabilitat. 

Actuen com sempre han fet. Cal recordar que mai no han exigit res a la Confederació, i el problema va començar fa més d'una dècada, amb un govern del PP a l'Ajuntament.

Marges del riu en 2008, amb govern del PP


A Tavernes tots els partits, inclòs el PP, demanaren l’actuació de la Confederació

El grup Compromís,  PSOE i EU, presentaren el passat  març una moció amb dos informes que aclarien i deixaven ben palés que són obres del domini públic del Vaca. 

Els informes ho deien ben clar:  són domini públic del Vaca i la reparació dels marges i el caixer són competències i responsabilitat de la Confederació, mai de l’Ajuntament ni de la Diputació, com ara s’encabota a dir el PP només per tapar al vertader responsable.

La moció, aprovada pel consistori, el PP inclòs,  instava a la Confederació a executar les obres dels informes:  consolidar els marges del riu i asfaltar els camins rurals del Tancat, de la Séquia la Bova i altres.

Els dos informes  coincideixen:  els problemes dels camins vénen de la mala conservació per la falta d'actuació durant anys de la Confederació, l’organisme competent.  També diuen que no es deu asfaltar els camins fins que la base no siga segura, i això no passarà mentre els marges dels rius i el caixer no siguen reforçats per Confederació.

El marge del Vaca en el 2004, amb un govern del PP

El PP aprova una moció a Tavernes i fa el contrari en la Diputació

I ara ve la sorpresa: el PP va aprovar eixa moció i al cap d'un mes nega la responsabilitat de la Confederació,  i mira a un altre costat per no exigir a qui pertoca – la Confederació i el govern de Rajoy-  que executen les obres. 

Senyors del PP: la Diputació no té res a vore, no té competència en el riu Vaca, no pot executar unes obres que no li corresponen, no  són competents ni tenen cap responsabilitat. Exigesquen vostés al seu partit a Madrid perquè incloga les obres i les execute la Confederació, cosa que mai no han fet, a pesar que el problema ve des de principi dels anys 2000. I el govern de Tavernes era seu!

L’ actuació del PP  només té dues explicacions 

-La primera, perquè continuen sense assabentar-se de la problemàtica del Vaca, malgrat tindre els informes tècnics.

-La segona, demostren de nou que primer és el seu partit que Tavernes. No representen els interessos de Tavernes,  no s’atreveixen a exigir a Confederació que complesca la seua obligació. Si de veritat els importaren els problemes de Tavernes ja faria anys que haurien exigit al seu partit a Madrid. 

Recordem el plenari de nou