L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 22 d’abril del 2017

Firmar un acord i tornar-se’n arrere perquè Madrid t'ha cridat l’atenció té un nom: traïció al poble valencià i als electors que representes.




És una evidència tan gran com la Seu de València que el PP valencià, com a sucursal d'un partit nacionalista espanyol,  no pinta fava a nivell estatal dins del seu partit. Com també és una evidència que la presidenta Isabel Bonig i els diputats i senadors valencians només segueixen ordres de Madrid, sense tindre criteri propi. 

El president de les Cortes Valencianes, Enric Morera, ha citat als representants valencians –diputats i senadors-  de tots els partits a un acte per demanar més inversions en el pressupost del 2017 del govern de Rajoy. I el PP s'ha negat a acudir, a pesar d'haver firmat la convocatòria el passat 5 d'abril.

El “plante” del PP valencià arriba després de la “bronca” o "tirón de orejas" que els ha donat la direcció de Madrid per la firma del document. Isabel Bonig, com a presidenta de la sucursal valenciana del partit nacionalista espanyol PP, ara converteix en paper mullat allò que van firmar en les Corts Valencianes: demanar a Rajoy un millor finançament valencià. 

El dia 25  (Dia de les Corts Valencianes) està convocat l'acte i el PP valencià, com a bona sucursal del partit nacionalista espanyol, després de l'esbroncada de Madrid s’ha deslligat dels acords. La millor manera que tenen per torpedinar l’acte.

 Cal saber que l'apartat quart de la declaració institucional firmada pel PP i la resta de partits el passat dia 5 d'abril ho diu ben clar: es convocarà als diputats i senadors a una trobada el 25 d’Abril , “per a traslladar-los les qüestions referides (l'escàs finançament del govern de Rajoy)  i coordinar accions per revertir esta situació injusta”. 

La declaració i la reunió, com ha recordat el president de les Corts Valencianes, Enric Morera “estava signada per tots els grups i un dels punts era fer la reunió, que s'ha convocat i es realitzarà a les 11 hores del matí estiga qui estiga”. 

Reacció dels partits 

Mònica Oltra li ha retrat a Bonig que “no pot tirar-se arrere d’un acord firmat per un toc d’atenció de Madrid. La política està prou desacreditada per no complir allò que es firma”. 

Més contundent ha estat el portaveu de Compromís, Fran Ferri, qui ha parlat clar: "El PP valencià ha traït els valencians. És una greu deslleialtat de Bonig i del PPCV als ciutadans que diuen representen. Estem farts de traïcions. Ningú es traga ara que vulguen amagar la covardia davant de Madris i damunt ho facen amb critiques al govern valencià”. 

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha afirmat que el PP valencià "està totalment intervingut” i que “estiga o no el PP, el consens per exigir igualtat de drets per als valencians seguirà endavant”. 

El portaveu de Podemos, Antonio Montiel, ha afirmat que “el plante”  és “senzillament una vergonya i una confirmació del despreci i menystinent de Rajoy als valencians”. Per a Montiel l’actuació de Bonig, que va qüestionar els comptes dels pressupost de Rajoy i després ha rectificat quan li ho han ordenat de Madrid, evidencia la falta de credibilitat política del PP valencià i absència d’autoritat”.