L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 5 d’abril del 2017

Les Corts Valencianes en contra del pressupost del 2017 del govern de Rajoy




Les Corts Valencianes han aprovat avui una declaració institucional de rebuig unànime al projecte de Pressupostos generals de l’Estat (PGE) presentat ahir pel govern espanyol. Les Corts Valencianes insten el govern de la Generalitat a impulsar les accions necessàries per cohesionar els valencians i valencianes al voltant de l’objectiu d’aconseguir unes inversions justes.

Cal remarcar que el  document ha estat signat per tots els grups parlamentaris després de la convocatòria d’una reunió urgent dels síndics feta pel president de les Corts Valencianes, Enric Morera, de Compromís,  per tractar el projecte de PGE 2017.

Tots els grups – si sembla mentida, però el PP també - han consensuat una declaració institucional davant la “marginació dels valencians i valencianes en els PGE” presentats pel govern de Rajoy i mostren “el més absolut rebuig” a les inversions territorialitzades dels PGE 2017, amb una inversió d’un 6,9%, lluny de l’11% del pes poblacional valencià en el conjunt de l’estat espanyol, i amb una reducció de 290 milions (un 33% menys) en relació amb l’exercici passat.

Els 589 milions que destina  Rajoy al País Valencià situen en 119 euros la inversió per càpita, clarament inferior als 184 euros de mitjana estatal.

Les Corts Valencianes han convocat els diputats i diputades, senadors i senadores, per realitzar una trobada en el marc de la commemoració del 25 d’abril, dia de les Corts, per coordinar accions per revertir aquesta situació injusta.


Accions de Compromís en contra dels PGE 2017 del govern de Rajoy 

Compromís ha iniciat avui accions per tal de fer vore als valencians i valencianes el despreci dels pressupostos del govern de Rajoy a la nostra terra. I ho ha fet amb la difusió a les xarxes d'un mapa (mapa de dalt) on s'indica la inversió per càpita en cada comunitat, on es veu clarament que l'ultima és la valenciana, i hi ha altres com Galicia i Castilla-León amb triple inversió que la nostra.

Per altra banda, les joventuts de Compromís han encetat una campanya on es mostren disposats a "muntar un pollo" en defensa de la dignitat del nostre poble.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara necessitaríem d'una RTVV que ens informara a tots els valencians de manera objectiva del que està passant amb els Pressupostos Generals de l'Estat.

Anònim ha dit...

L'expressió correcta en valencià seria "muntar un ciri"...

Anònim ha dit...

També "muntar un canyaret", però tots sabem ací "pollo" que vol dir(potser faltaven les cometes.)