L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 25 d’abril del 2017

Avui, 25 d'abril, a les 12 de migdia concentració a la porta de l'Ajuntament: per un finançament just


Avui és el 25 d'abril, el dia que recordem la batalla d'Almansa, i és també el Dia de les Corts Valencianes, el símbol de la nostra autonomia i autogovern.

Compromís ha fet un crida perquè els valencians i les valencians ens concentrem a les portes dels nostres Ajuntaments. A les 12 concentració davant dels Ajuntaments i a les 13 hi ha convocada una altra davant de les Corts Valencianes.

Concentració per donar suport a la iniciativa de les nostres Corts de reclamar un finançament just i les inversions que ens corresponen en el pressupost del 2017 de l'Estat Espanyol. Per donar suport al document firmat per tots els partits valencians (inclós el PP)  el passat dia 5 d'abril, un document que exigeix al govern de Rajoy  justícia en les inversions i el pressupost de l'Estat. 

Com ja sabeu, i ací hem informat, el PP als 15 dies de firmar-lo, i després de les pressions del seu partit de Madrid, se n'ha tornat arrere, han traït als valencians i valencianes i ha dit que no assistirà a l'acte institucional que farà visible eixe document de tots els partits  que només demana el que és just.

Som l'autonomia que menys inversions rep de l'Estat, sóm una autonomia amb una renda per càpita 12 punts per davall de la mitjana espanyola, som l'única autonomia en eixes condicions que aportem molt més a l'Estat que l'Estat ens torna en finançament i inversions. Els valencians i valencianes subvencionem autonomies molt més riques que nosaltres i això hem d'exigir que es talle.

La concentració a Tavernes, com a la resta de municipis valencians, serà a les 12 de migdia a la porta de l'Ajuntament. Es llegira el manifest unitari que s'ha redactat amb eixe motiu.

Avui 25 d'abril, a les 12, concentra't per demanar un tracte just per als valencians i valencianes, concentra't perquè després de més de 300 anys les conseqüència d'aquella frase de Felip V "por justo derecho de conquista" no siga encara vigent en forma de maltractament que ens dóna a  tots els valencians els pressupostos de l'Estat, els pressupostos del Govern de Rajoy.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em pareix una gran falta de respecte posar la foto al revés... Comparar a Felip V amb Rajoy es un poc massa, que jo sapia Rajoy no és culpable de cap masacre... Sóc seguidor d'aquest blog i votant de Compromis i crec que la foto no va acorde ni amb el partit ni amb el blog...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que l'enteniment i intel·ligència dels nostres lectors, sabran distingir el sentit simbòlic de la foto, i que ara les "massacres" no són com les derivades de la batalla d'Almansa. Hi ha altres "massacres" més subtils per anorrear un territori.
I en aquest context, la foto és perquè es comprenga que Felip V fa fer prou malifetes i "massacres" en contra els valencians, malifetes pròpies de l'època que eren amb guerres i demés. Ara les malifetes i "massacres" es fan d'una altra manera, les pròpies del segle XXI:

Te'n posem unes quantes que també ens pareixen una falta de respecte, en aquest cas a tot un poble, el poble valencià.

És una falta de respecte al poble valencià:
- El Corredor Mediterrani paralitzat
- El AVE Valencia-Barcelona-Frontera francesa sine die
- Que els diners que Europa destina al corredor Mediterrani es gaste en estacions a Madrid.
- Que l'Autopista AP-7 faça vora 20 anys que hauria d'estar alliberada i continuem pagant-la majorment els valencians.
- Que el sistema de finançament autonòmic ens mantinga a la cua d'Espanya
- Que la nostra renta per càpita estiga 12 punt per davall de l'espanyola i damunt paguem més que rebem.
- Que faça dècades que les inversions a les terres valencianes estiguen molt per davall del que ens correspon per població
- Eixos 119 euros en els pressupostos del 2017, quan hi ha autonomies que reben el triple.
- Anys i anys de corrupció a les nostres terres pels politics del partit del Sr. Rajoy, mentre ens retallaven sanitat, educació i serveis socials.
- Anys i anys de marginació de la nostra llengua, fent com Felip V "a lo fino": imposició del castella a tots nivells i eliminant Canal 9, després d'haver-lo castellanitzat en els programes.
...

Vols que continuem?

En eixe context, i com a màxim responsable del partit i del govern que ara tenim, i que ens continua marginant està la foto de Rajoy al revés.