L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.639
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 61.577

dimecres, 12 d’abril de 2017

L’Ajuntament dóna facilitats i ferramentes a l’oposició en la tasca de controlLa modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i el procediment per a permetre la consulta de la informació continguda en el registre municipal d’entrada i eixida de documents permeten fer un pas avant en matèria de transparència.

L’Ajuntament de Tavernes va aprovar fa uns mesos la modificació del Reglament Orgànic Municipal (ROM). Es tracta com va dir l’alcalde Jordi Joan “d’una modificació pionera, amb la qual pretenem donar facilitats a la tasca de l’oposició, incorporant-hi figures com la moció d’impuls i de control, aclarint què són les declaracions institucionals, i com s’han de tramitar les propostes de manera burocràtica, amb els informes pertinents, per tal que quan el Ple prenga una decisió tinga la màxima garantia jurídica”.

El nou ROM posa el focus d’atenció a reforçar àrees concretes com els precs, preguntes i respostes, i incorpora ferramentes noves com són les mocions d’impuls i de control. És un document que es va treballar durant mesos en Secretaria i Regidoria de Règim Interior, i que, en essència, potencia i afavoreix a l’oposició la funció de control al govern.

L'Ajuntament ha aprovat el procediment que permet la consulta als membres de la corporació de la informació continguda en el registre municipal d’entrada i d’eixida de documents. El procediment permet a qualsevol regidor de l’Ajuntament accedir-hi de manera telemàtica des de casa, i per tant, facilita als membres de l’oposició la funció de control i fiscalització al govern.

L'aposta del govern de Compromís ha estat proporcionar la informació de manera sistemàtica, permanent i indiscriminada per tal de respectar el principi de legalitat i el de protecció de dades. Això obliga i exigeix un tractament setmanal de la informació per tal que els regidors puguen dur a terme la tasca de control i facilitar-los-la.


En resum, es tracta d’avançar en matèria de transparència, un aspecte en el qual com vam explicar en un anterior article, destaca l'Ajuntament de Tavernes, i que permet consultes als ciutadans com, per exemple, accedir a la pàgina web de l’Ajuntament i consultar les factures pagades a proveïdors.