L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 23 d’abril del 2017

Una actuació més contra els valencians dels partits espanyolistes, en aquest cas del PSOE




El PSOE d'Andalusia, Castella-la Manxa, Madrid i Aragó han fet  una demostració del centralisme més ranci i de submissió a Madrid i han presentat una proposta al Senat que prioritza el corredor central ferroviari, el que va per Madrid,  i deixa el corredor litoral del Mediterrani , el  valencià,  com a secundari i convertit en una via morta en apostar perquè finalitze a Almeria i no a Algesires com està previst i fins i tot  a Europa.

Una proposta molt d’acord amb el que va manifestar la presidenta andalusa Sussana Díaz fa dos dies a València: el corredor central, per Madrid, és prioritari per a ella, tot el contrari del que  diu el Consell d’Europa. Déu ens pille confessats si la Diaz és elegida secretaria general del PSOE: entre ella i Rajoy, i el Ximo Puig rient–li les gràcies i a favor de l'andalusa, anem aviats...

La reacció de Compromís ha estat contundent i ràpida: els senadors valencians de Compromís han presentat esmenes a la moció del PSOE i un comunicat  qualifiquen  aquesta proposta socialista com a “agressió als valencians".

Compromís  ha demanat als senadors socialistes valencians, murcians i catalans, territoris per on passa el Corredor Mediterrani,  que donen suport a la seua esmena i deixen de ser "hostatges de la cúpula rància del PSOE andalús, que de nou actua amb miopia, egoisme i menyspreu cap als valencians”.

La moció socialista es votarà  dimecres 26 d'abril i a parer de Compromís  "la menció deixa  com a via secundària al corredor litoral Mediterrani, com  una declaració de guerra, ja que si finalitza a Almeria i no a Algesires el Corredor Mediterrani es converteix en un carreró sense eixida, condemnat a ser sempre secundari".

Compromís ha deixat clar que "estem parlant d'economia i no de preferències territorials", ha destacat. Per això una de les esmenes presentades per Compromís  demana al govern espanyol de Rajoy  impulsar "com a prioritària la branca litoral del Corredor Mediterrani”  i consideren que no  "és admissible" que la proposta del PSOE diga que "el ramal litoral del corredor mediterrani siga entre la frontera francesa i Almeria"