L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 28 d’abril del 2017

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: L’esquerra útil socialista (per al PP) front a l’esquerra inútil.




L’actual  presidenta de la Junta d'Andalusia i aspirant a la Secretaria General del PSOE, Susana Díaz, no ha perdut el temps per a donar-se a conèixer i dir-nos realment com pensa. Pel que hem comprovat no està gens lluny dels postulats centralistes i espanyolistes del seu partit.

Els mateixos postulats que durant tants anys  - també amb governs socialistes a Madrid - han mantingut al nostre poble valencià  en el menyspreu i l’infrafinançament autonòmic.

La Susana Díaz ahir qualificava a Compromís, els socis del seu partit a València, com a "esquerra inútil", perquè no li van deixar que se n’eixira amb la seua. El mateix qualificatiu  donava a Podemos i a ERC, perquè tots tres partits havien  impedit el debat de la moció presentada en el Senat pel PSOE a favor del Corredor Central, el de Madrid, i que era en el fons una declaració en contra de l’execució del Corredor Mediterrani.

Recordem la història:  s’havia de debatre en el Senat la moció signada per senadors andalusos, madrilenys, aragonesos i castellano-manxecs en favor del Corredor Central, eixe corredor que el PP s’ha tret de la màniga i que passa per Madrid. La moció deixava de costat el Corredor Mediterrani, considerat com a una cosa secundària.

Cal dir que el PSOE valencià estava en contra, com també s’hi va oposar Compromis dins de la defensa forta que fa dels interessos valencianes. Altres forces parlamentàries tampoc hi eren d’acord, la qual cosa obligava als acolits de la Susana Díaz a cercar una esmena transaccional, -per a la qual cal el suport de tres grups més i així a vore si es trobava una redacció més consensuada.

El PSOE, com no calia esperar una altra cosa i amb una clara demostració d'esquerra útil (útil a qui, al PP?) va aconseguir un acord amb .... el PP i PNB, partits de dretes!!!.   Compromís, ERC i Podemos no els van recolzar perquè la moció socialista i la transacció oferida, no afavoria el desenvolupament del Corredor Mediterrani, més bé perjudicava els interessos de la zona mediterrània, una zona que té amb més de la meitat de la població i la meitat del PIB.  

L'únic senador socialista valencià, l'expresident de la Generalitat, Juan Lerma, s’havia manifestat en contra de la moció del seu propi partit. Finalment al no poder traure avant la transacció, la moció va ser retirada per la falta de suport.

La Susana Díaz es va manifestar ahir molt enfadada i va afirmar que Compromís, ERC i Podemos  s’havien manifestat en contra d'una infraestructura clau  per a Andalusia. Tornava a manifestar-se a favor del Corredor Central, a dir el mateix de fa uns dies en la visita al País Valencià i que va suscitar un fum de crítiques en la premsa en la seua contra. Això si del desenvolupament de les comunitats mediterrànies, de la Valenciana on és govern, res de res.  

Tot ben clar, no? Aquesta senyora és la que vol ser secretària general del PSOE i presidenta del govern d'Espanya, pensant només en els interessos del seu territori autonòmic.   

Potser amb actuacions així comprenem perquè de el “No és no” els socialistes van passar per efecte de la seua abstenció al  “Si és sí” d’un govern de Rajoy – tan centralistes i espanyolistes com ells- i ara continuen la cançoneta posicionant-s’hi en contra de qualsevol moció de censura a Rajoy.  Visca l'esquerra útil (al PP) socialista!!!