L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

diumenge, 2 d’abril del 2017

90.000 valencians/es podran beneficiar-se de la renda valenciana d'inclusió



94.000 persones podran beneficiar-se de les ajudes de més de 500 euros, segons les previsions de la vicepresidenta de la Generalitat, Mònica Oltra, en informar de l’aprovament el passat divendres de l’avantprojecte de llei de renda valenciana d’inclusió.

La renda valenciana d’inclusió substitueix la renda garantida de ciutadania i amplia l’import de les ajudes i de beneficiaris.  El projecte flexibilitza els requisits per a demanar les ajudes, elimina els límits d’edat en les persones amb dependència, menors amb fills a càrrec seu, joves extutelats per la Generalitat, víctimes de violència de gènere, víctimes de violència intrafamiliar i víctimes de tracta.

També el període d’empadronament per a sol·licitar-la es baixa a un any en lloc dels dos que hi ha ara i no es renovarà cada 6 mesos per a evitar un excés de burocràcia.

Mònica Oltra ha indicat que la llei dona una resposta digna a l’empobriment de les persones i lluitar contra la feminització de la pobresa. El procés d’implantació serà progressiu i començarà el 2018 si les Corts aproven el projecte enguany, i el Consell duplicarà la partida pressupostària, que arribarà als 80 milions d’euros.

La renda d’inclusió estableix diversos trams i diferents quantitats de les ajudes, com un complement salarial per a les prestacions que no arriben al 80% del salari mínim, i també itineraris d’inclusió social o laboral, depenent de les condicions de la persona sol·licitant.