L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 28 d’abril del 2017

La Conselleria d’Economia elegeix Tavernes per presentar “Comença a exportar”, el nou programa d’internacionalització




Tavernes ha estat la primera localitat a acollir la presentació del programa “Comença a exportar”, de la Conselleria d'Economia Sostenible. A l’acte hi han assistit la directora general d’Internacionalització, M. Dolores Parra, el responsable de la Cambra de Comerç, Vicente Mompó, l’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, alcaldes, regidors delegats i ADL d’altres municipis, i empresaris de Tavernes.

L’alcalde de Tavernes ha agraït l’esforç de tots els assistents per haver-se desplaçat a Tavernes i, a la Conselleria d’Economia, per presentar a Tavernes la primera reunió del programa. A més, ha assenyalat que “el que du a terme la Conselleria d’Economia és una manera diferent de fer política, més pròxima, i en companyia dels ajuntaments; per tant, compteu amb nosaltres per a impulsar esta iniciativa”.
 

La directora general d’Internacionalització i el representant de la Cambra de Comerç han presentat el programa en el saló de plens de l’ajuntament. El nou programa, dissenyat amb la col·laboració de les cambres de comerç, serà gratuït i pretén donar suport a la internacionalització de les empreses. Així, permetrà treballar braç a braç amb els ajuntaments i donar resposta a les necessitats empresarials per a començar a exportar.

La directora general ha remarcat el paper dels Ajuntaments “molt important en el desenvolupament del territori, sou els que esteu al costat de les empreses i en coneixeu les necessitats. La internacionalització ha de ser una estratègia de les nostres empreses, tot i que a hores d’ara ja situen la Comunitat Valenciana com la segona comunitat autònoma més exportadora de tot l’Estat”. I ha afegit que “hem d’ajudar a fer que els municipis duguen a terme accions amb els diners que vénen de la Conselleria, que és la que té les competències d’internacionalització”.

 

El programa, cofinançat pels fons FEDER i la Conselleria, està destinat a les empreses de tots els municipis participants per a ajudar-los a eixir als mercats exteriors. Són els municipis els que han de sumar-se al programa i es comprometen a facilitar un espai habilitat per a la formació.

El programa consistirà en una primera jornada de presentació, a la qual seguiran una sèrie de sis mòduls en què es tractaran diferents continguts relacionats amb la internacionalització de l'empresa. Entre estos hi ha la iniciació al mercat internacional, com guiar i orientar les empreses per aportar una visió global i pràctica dels passos que cal fer en el procés d'internacionalització, com seleccionar els mercats exteriors, donar a conèixer les formes d'accedir als mercats seleccionats i els mitjans de pagament, així com crear un pla de màrqueting internacional.