L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 28 d’abril del 2017

El que cal saber sobre les obres de l’encreuament del Carrer Mitja Galta- Carrer La Barca iniciades per l’Ajuntament.





L’Ajuntament ha iniciat el projecte de “Millora de l’accessibilitat a l’encreuament del Carrer Mitja Galta- Carrer La Barca".

Al respecte i abans de res cal saber: 

1. És una obra demandada de fa dècades pels veïns de la zona i també per l'Associació de Veïns La Valldigna i per Valldigna Accessible. 

2. Els governs anteriors mai no la vam mamprendre. Potser per això  ara el PP tampoc la va votar a favor en el plenari. 

3. L’objectiu és millorar l’accessibilitat, la construcció d’embornals per evitar problemes amb l’aigua de pluja, i també ampliar les voreres del Carrer Travessera de La Mar entre La Barca i el Carrer Major. 

4. És una obra inclosa en el Pla d’Obres i Serveis de la Diputació (PPOS 2017). Te un cost de 177.000 euros finançats amb subvenció de la Diputació.

El projecte té la seua complexitat per afectar carrers amb desnivell, ser una zona on es recullen pluvials i on cal tindre molt en compte els pendents del carrer. Això implica més problemes en les obres d’accessibilitat.

El projecte inicial va ser acceptat en la Mesa de Mobilitat i el govern municipal de Compromís va determinar una ràpida execució i inclusió en el PPOS 2017. S’ha valorat també que es una zona de molt de transit i on s’han produït ja alguns accidents. La subvenció  de Diputació ja estava concedida en iniciar les obres.

Casa cantonera abans i després de l'enderrocament

La casa cantonera Mitja Galta- La Barca

Al voler iniciar les obres es comprova que l’estat de la casa cantonera en aquest darrers anys ha empitjorat  amb evident perill d’ensorrament. L’Ajuntament decideix iniciar l’expedient de ruina i parla amb els propietaris que accepten la demolició de la casa.

L’Ajuntament modifica el projecte i amb l’inici s’enderroca la casa i s’arranca la vorera.


Canonades de fibrociment

Mentre s'inicia l'execució del projecte, el plenari aprova una moció d’eliminació de canonades i altres elements de fibrociment i l’Ajuntament adquireix el compromís de que, a partir d’ara, tots els projectes i obres noves eliminaran els elements construïts amb aquest material que puguen aparèixer. 


En el cas d'aquest projecte de l'encreuament Mitja Galta- La Barca, l’eliminació del fibrociment no estava en el projecte que és anterior, però el govern municipal planteja la modificació per complir el manament del plenari i així incloure l’eliminació de les canonades de fibrociment. Això suposa treball afegit perquè no es pot retirar el fibrociment aixi com així sinó que s'han de contemplar mesures de salubritat i higiene pel perill que comporta aquest material.

Al carrer Travessera de la Mar es milloraran i ampliaran les voreres
Iberdrola 

Iberdrola demana llicència per a millorar la línia de mitjana tensió que va pel carrer La Barca. El  projecte presentat és posterior al de l’Ajuntament  que, com hem dit fa temps que està aprovat i inclòs en el PPOS del 2017.

Davant això l’Ajuntament pot considerar dues possibilitats d’actuació:
1. Seguir amb l’obra i d’ací uns mesos que Iberdrola arranque l’obra feta per posar el seu cablejat. Segur que al qualificatiu “d’incompetents” tan irresponsablement i alegrement usat per l’oposició, afegirien els de balafiadors, prevaricadors, prepotents i algunes “perles” més.

2. Paralitzar l’obra en la zona d’encreuament Carrer la Barca- Mitja Galta i iniciar les del carrer Travessera de la Mar.


L’Ajuntament desconeix quan les obres d’Iberdrola arribaran en l’execució al punt de l’encreuament dels carrers i per tant s’ha decidit pel punt dos: s’hi faran primer les obres del carrer Travessera de la Mar on s’ha d’actuar per ampliar les voreres dins del mateix projecte.

S'ha facilitat l'accés a les cases mentre duren les obres
El que contem hem sabut que es va explicar en la corresponent comissió informativa als partits, com també es va contar ahir amb tots els mateixos detalls a la premsa. També es va dir que per per facilitar les entrades del veïnat a les cases, sobretot a  algunes persones molt majors que hi ha en aquest punt, es farien unes rampes de formigó per accés.  I que calia tindre un poc de paciència.


Una cosa està ben clara i es dedueix de l’explicació: no és una obra sencilla, ni fàcil per la complexitat de la zona a més dels problemes de trànsit i de desnivell dels carrers en baixada com ja hem dit. I damunt les obres que vol fer Iberdrola i haver d’eliminar canonades de fibrociment no previst inicialment.

Com es pot comprovar una versió diferent a la versió, que hem pogut llegir en blogs afins de  partit d’esquerra i de dreta. Els dos han publicat, fil per randa, el mateix.

Ara cadascú que llija les explicacions i després que en traga les conclusions que considere oportunes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per peixcar peixet un es banya el culet. A mi lo que vullc es que ho facen, que ja era hora i fa anys que es tenia que haver fet, i els veins tenim paciencia per que volem que es millora el nostre carrer.

Anònim ha dit...

Em dona coratge que un ex alcalde com Eduardo Bononad insulte al govern d'ara i els tracte de incompetents i més fort encara si el retard és per lo que expliqueu. I que ho firme en la web d'EU de Tavernes, ell que va ser el responsable del minitrinquet, el torraor en la casa de la Cultura o els dels camps de futbol dins del riu, les obres més incompetents i inutils que mai s'han fet a Tavernes.
Sempre parla qui te que callar.

Propietari de sequer. ha dit...

Solució agilitzem les obres i que es fasa ja.
Presioneu a Iberdrola i que es fasa tot ja.
Fer i arrancar es de tontos.
Ara be. Si es fa tot junt supose q serà mes barat per al poble. No???
Perquè si hiberdrola no te que arrancar i tornar a fer. Pues que pague part de eixa feina al poble i aixi el cost serà menor per als veïns.

Vei afectat ha dit...

Tot el que es diu ací esta molt clar, les obres son necesaries i ja que es fan s'ha d'aprofitar i canviar les canonades de fibrocement existents, el que ha faltat es molta previsio.
No es podeu excusar en que el projecte d'iberdrola es posterior, cuan es començaren a alsar les voreres ja es sabia massa be el que pretenia fer iberdrola. El més lògic haguera sigut esperarse a que iberdrola acabara i començar les obres per provocar el menor trastorn possible als veins. El que no es pot fer es deixar l'empastre fet i esperar a que a iberdrola li vinga el rot a la gola de dur a terme el seu projecte, siga en un mes, en dos o dintre de 10 anys.
S'excuseu en el que dirà l'oposició, sabeu massa be que feu el que feu van a buscarli la més mínima pega, no els doneu raons. Penseu més en els veins que en l'oposició, i ja no sols els veins del carrer. Amb una escoleta ven a prop i seguent com és un carrer de pas per a gent generalment major, el que no es pot fer és allargar més esta situació.