L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.717
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 33.776

diumenge, 30 d’abril del 2017

L’ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Quin partit es retratarà en contra de la reforma del Codi Penal?



Hem llegit a la premsa que Compromís ha registrat al Congrés de Diputats una proposició de llei per reformar el Codi Penal de manera que els partits beneficiats per finançament il·legal puguen ser suspesos temporalment d'activitat, no reben subvencions i, fins i tot, puguen ser dissolts.

Una bona iniciativa després de tots els casos de corrupció que estem vivint els darrers anys i no cal ni repetir quins partits majorment són els afectats. Seria una manera, com diu Compromís, de cobrir el buit de la legislació espanyola que castiga a les persones que participen en el finançament il·legal, però no els partits que se'n beneficien.

Compromís afirma que hi ha dèficit en la tutela penal a la qual tenim dret els ciutadans perquè no es donen actuacions de finançament il·legal dels partits polítics que perjudiquen la salut democràtica de l'Estat i de la societat.

Mesures que impulsa Compromís en la proposició de llei: introduir un nou apartat del Codi Penal que impose multes d'un a cinc anys als partits responsables, amb la possibilitat de dissoldre’ls. També contempla el tancament dels locals el temps que no puguen realitzar activitats i la prohibició d’obtindre subvencions i ajudes públiques.

Una proposta que considerem ja s’hauria d’haver tingut en compte quan es va promulgar aquella famosa llei de partits que van aprovar conjuntament PP-PSOE. Però allí l'únic objectiu era il·legalitzar l'esquerra abertzale basca d'Euskal Herria. Dins dels motius d’il·legalització que s’hi van contemplar, s’havia d’haver ampliat als casos de finançament il·legal que ara proposa Compromís.

De tota manera, és sempre temps de corregir deficiències com les que ha plantejat Compromís. Ara caldrà estar pendents si els dos partits majoritaris de sempre, i en especial el PP a qui més afecta, permeten i recolzen aquest canvi legal.

Un canvi legal que ja hauria d’haver nascut d’ells mateixos, partits de govern, quan els primers casos de corrupció i no haver deixat que la cosa anara a més les dues darreres legislatures, amb desenes de casos ara als jutjats i centenars d’imputats ( i el degoteig que no para) principalment del PP.

Una cosa està ben clara: és un canvi que la societat espanyola demana a crits. Només cal recordar els termòmetres del CSIS: sempre indiquen la corrupció dels partits com a les principals preocupacions dels espanyols.

Vorem ara quin partit queda retratat i assenyalat per a sempre per rebutjar en el Congrés de Diputats aquesta proposició de llei.

Nota: el mapa és anterior i no inclou els casos de corrupció coneguts aquests dies en el PP que afecten sobre tot a la Comunitat de Madrid