L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no els comentaris rebuts si considera que aporten novetats, punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb la noticia oferida. Els articles d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 1.701
PÀGINES LLEGIDES EL DARRER MES: 64.274

dilluns, 17 d’abril de 2017

Compromís pregunta al Senat per l’actuació del delegat del Govern en coaccionar els ajuntaments davant del 14 d’abril
Els senadors de Compromís han preguntat per la disparitat de criteris, les coaccions i indicacions als ajuntaments del País Valencià del delegat del Govern per evitar la posada als balcons banderes republicanes en el dia que es commemorava la instauració de la II República a l’Estat espanyol.

Els senadors Carles Mulet i Jordi Navarrete han recordat que la iniciativa del delegat valencià no respon a un mandat del Govern per a tota Espanya i el Ministeri de l’Interior no ha donat cap instrucció ni a la Policia Nacional ni la Guàrdia Civil per l'exhibició de banderes republicanes, sinó que “va actuar pel que sembla, de manera preventiva i unilateral”.

Pel contrari, el Govern de Rajoy ha permés una Ordre del Cap de l’Estat Major de la Defensa, que va ordenar posar la bandera d’Espanya a mitjan pal tal com denuncia l’Associació Unificada de Militars Espanyols per commemorar la mort de Crist.

El senador Mulet ha dit que no s’entén que es tracte de coaccionar una pràctica en els ajuntaments, encara que no es toque cap pal oficial, i  s’ordena baixar a mitjan pal l’ensenya espanyola per la mort de Crist. També ha recordat que “som un Estat aconfessional encara que especialment el PP ho qüestione constantment“. 

En aquest sentit aquests senadors pregunten:

Si la bandera republicana no lluïa al costat ni substituïa cap de les oficials, a què es va deure aquest excés de zel del delegat del Govern a l’autonomia valenciana?

Va donar el Ministeri d’Interior alguna instrucció d’amenaçar de forma preventiva els ajuntaments amb sancions i denúncies judicials? Va actuar correctament?

Incompleix els penjar una bandera a un balcó allunyada dels pals de l’ajuntament, alguna legislació?

Quantes actuacions es van realitzar durant 2016 contra la presència de banderes republicanes en les diferents autonomies? I quantes contra les feixistes i antidemocràtiques que s’exhibeixen en manifestacions de la ultradreta espanyola?

Actuarà el Govern espanyol contra l’Ordre del Cap de l’Estat Major de la Defensa, que va ordenar un ús partidista i corporativista de la bandera de l’Estat apartant-se de l’aconfessionalitat d’Espanya, tal com denuncia l’Associació Unificada de Militars Espanyols per commemorar la mort de Crist?