L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 27 d’abril del 2017

TEMA DEL DIA: Rajoy i Montoro ho saben, però es fan els sords i es burlen dels valencians



S’ha parlat molt, es parla i es parlarà encara de l’injust finançament que Rajoy i Montoro ens donen als valencians. El bo i millor del cas és que Rajoy i Montoro ho saben, en són conscients però no fan cas ni res per canviar la situació.

Mireu si ho saben que la “Autoridad Independiente de Responsabilidad Fiscal" (Airef), és a dir, la policia fiscal que va imposar Brussel·les per al control dels diners públics espanyols els ho acaba de certificar: el País Valencià necessita de 1.300 milions d’euros per a situar-s'hi en la mitjana de la despesa de les comunitats espanyoles.

L’Airef ho deixa  ben clar en l’informe: els valencians rebem menys diners de l’Estat que la resta d’espanyols, i per tant destinen menys diners al manteniment de serveis públics fonamentals com sanitat, educació, dependència.

I l’informe també ho deixa clar: el País Valencià és de les autonomies més perjudicades en el repartiment dels diners de l’actual sistema de finançament autonòmic.

I més dades de l’informe: si el País Valencià dedicara a despesa el mateix que la resta d’autonomies necessitaria 1.300 milions d’euros de finançament més l’any.

Airef certifica que ens calen 1.300 milions d’euros. I li  dóna la raó a la Generalitat, que està farta de dir-li al govern de Rajoy i a Montoro que  calen 1.300 milions per quadrar els comptes de l’autonomia. Uns diners que ha d’aportar l'Estat i no aporta, i que sumats anys rere anys són el famós “Deute Històric” per mal finançament de  l’Estat i que pot estar sobre els 13.000 milions que ens hi ha deixat d’ingressar als valencians.

I no cal dir quina ha estat sempre la resposta del govern de Rajoy i Montoro a la Generalitat: això són bufes d'ànec, uns ingressos que són ficticis, que s'ho inventen.

I ara ho diu l’Airef, l’organisme oficial. Per si havia encara algun dubte ho ha deixat clar:  el sistema actual de finançament és perjudicial per als valencians, amb la pitjor cobertura sobre les despeses d’Espanya.

Aquest informe ha estat presentat en la Comissió de Pressupostos del Congrés. I ha estat presentat, mira per on, el mateix dia que el PP no acudia a les Corts Valencianes a l’acte on es reclamava un finançament just per als valencians. I l’excusa triada era qualificar l’acte reivindicatiu com un muntatge polític perquè, segons ells, el pressupost i el finançament del govern espanyol de Rajoy als valencians és perfecte.

Els valencians i valencianes tenim 1.300 milions de raons cada any per no votar-los. Ens ho hauríem de fer mirar!!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

El corrector us juga una mala passada altra vegada amb el cognom del ministre...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Gràcies per l'observació.
Informar-t'hi que no usem corrector. No ens hi cal. I ara i adés se'ns escapa alguna errada (un accent, una tecla mal pitjada... ) car ningú no és perfecte i nosaltres tampoc.

Per cert: no seria "una mala passada UNA altra vegada"?

Anònim ha dit...

No era amb ànims de fer sang, ni amb la intenció de remarcar una falta d'ortografia que, evidentment, no hi ha. L'altra vegada va ser el mateix canvi, per això pensava que havia estat el corrector que de manera automàtica canviava Montoro per Montero i no us havíeu adonat. A mi em passa sovint.

Tota la raó: hauria de ser "una altra vegada".

No era la meua intenció corregir-vos les errades d'ortografia o de sintaxi, i no encetaré un "i tu més" remarcant les que hi ha a la vostra resposta. Tan sols volia comentar de manera gràciosa una errada que ja us havia llegit i que atribuia a un canvi automàtic del corrector.

Una salutació.

Per cert, us seguisc amb molta atenció i crec que feu una tasca molt seriosa i rigorosa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Disculpa'ns tu (ens permeten la llicència de tutejar-t'hi) per no haver comprés les teues bones intencions. Efectivament, de vegades ens falla el subconscient i canviem en escriure el cognom Montoro per Montero, que ací a Tavernes hi ha uns quants.

Ens sap greu, però la nostra resposta un poc àcida naix perquè altres vegades hem rebut comentaris despectius i insultants davant una errada de teclejar, o altres errors que de vegades hi apareixen pel fet d'emprar un ordinador que té el word en configuració castellà i no te n'adones.

La gent que hi escriu a la Cotorra té un molt bon coneixement del català(en qualsevulla de les modalitats lingüístiques territorials), però sempre se n'escapa alguna.

De nou disculpes.

Anònim ha dit...

Supose, també que els comentaris despectius i insultants tindran un altre rerefons més ideològic. Res com la rigorositat i la informació, amb la dosi justa d'ironia i humor, per fer-los front.

De tota manera, i done fe que no sóc l'única persona que ho veu així -en són moltes més- detecte un grau molt elevat d'agressivitat en els comentaris d'algunes persones a les xarxes socials i en alguns blocs del poble, i això que encara no estem en any electoral. El 2018 vindrà calentet.

Solament, encoratjar-vos perquè continueu amb la tasca que porteu fent tants anys.