L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 10 d’abril del 2017

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Els diputats valencians realment són i actuen com a valencians?


El president de les Corts, Enric Morera, demana una postura comuna contra el dèficit d'inversions de l'Estat: més de 7.000 milions d'euros des de l'any 2000, segons la Càmera de Contractistes valencians. I vol que l'acord es prenga en les Corts Valencianes i vincule als 33 valencians del Congrés dels Diputats.

O siga i en clar: cap vot valencià si els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) no contemplen inversions en la nostra terra segons la població.  I com som vora  un 11 % del cens allò lògic seria que el PGE contemple vora un 11% d'Inversions.

Morera vol plantejar a les Corts Valencianes una proposició no de llei d'aprovació immediata, que siga assumida per tots els grups, i si els problemes estan en el PP que governa a Madrid, que siga de tramitació ordinària amb recolzament d’ una part de la Càmera.

Argument de Morera: és el que diu la reforma de l'Estatut d'Autonomia pendent d'aprovar a Madrid malgrat que des del 2011 s'ha tramitat en tres ocasions. I la modificació de l'Estatut és per a fixar que l'Estat ha d'invertir segons la població valenciana en el conjunt de l'Estat. No és gens nou ni invent nostre: Andalusia i Catalunya tenen vigents clàusules semblants i s'han respectat.

Enric Morera, de Compromís, assegura que és el clam que li envien els empresaris: la manca d'infraestructures. I ara hi ha una  gran preocupació que els PGE tornen a marginar els valencians en les inversions per territoris. Com ha passat fins ara.

La mesura, de tirar endavant, implicaria que els diputats de PP, PSOE, Ciudadanos o Podemos igual han de trencar la disciplina de vot, una raresa en la història parlamentària.




Morera ho té clar: “Els diputats han d'actuar com a valencians per damunt de tot”.  Nosaltres en açò li donem la raó: un diputat valencià ha de defensar els interessos valencians, els de la terra on ha sigut elegit i no els del seu partit. Però la realitat és tossuda i ens diu que diputats i senadors del PP i PSOE (partits que han governat a Madrid) mai han actuat com a tals. Sempre han defensat els interessos del seu partit. Així des del 1979.

Exemples hi ha a centenars. Solament recordarem que durant cinc anys els diputats valencians del PP han votat en contra del projecte del Vaca, i també de les inversions per a solucionar els problemes de regressió de platges valencianes, entre elles la Goleta. O fa unes setmanes: els senadors valencians del PP van votar en contra d’ampliar les línies de rodalies de Castelló.

És el problema de triar diputats/senadors de partits de obediència de Madrid i que ni actuen ni pensen en els valencians, que els hem elegit. I nosaltres no escarmentem.