L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 10 d’abril del 2017

Els fets desmenteixen els sindicats que demanen la dimissió de Perfecto Benavent




El govern municipal de Compromís treballa perquè les condicions laborals dels empleats a l'Ajuntament siguen clares i reglades, arreplegades en un conveni aprovat on pertoca, és a dir en el plenari i supervisat i aprovat també per la Delegació de Govern.

 No ha estat eixa la tònica dominant en anteriors legislatures i governs, almenys això era el que qualsevol assistent podia deduir del que es va dir en el plenari passat, i que ací en la Cotorra hem donat  una complida informació.

El govern municipal de Compromís va iniciar temps arrere negociacions, fruit dels quals són els primers acords, aprovats ja en plenari. A hores d’ara segons es va dir, les negociacions continuen fins a crear un conveni marc general que com deia l’alcalde Jordi Joan, siga aprovat en plenari.

INICI DE NEGOCIACIONS

Fins ara hi havia una espècie anem a dir “de pacte” no escrit ni aprovat pel plenari des d’anteriors governs,  i Compromís que l’estava complint sabent “la raresa” va iniciar les primeres negociacions amb els sindicats per poder fer un conveni com cal.

Les negociacions primeres no dugueren a cap acord. Aleshores, si no hi havia un primer consens, calia aplicar la norma legal, però això implicava una situació desfavorable als funcionaris respecte a la situació anterior, que perdrien una sèrie de millores sobre tot quan a la percepció per període d’absències laborals.

En vista d’eixa falta d’acord, la regidoria de personal va decidir aplicar el pacte amb mesures més favorables que l’aplicació estricta  la llei, però amb l’avís que que si es presentava un recurs, la regidoria retirava el pacte i s’aplicava la llei.

Pensem que és una postura normal i lògica: si es denuncia el  compromís adquirit per la regidoria, aleshores s’aplica la llei mentre estiga “subjudice”:  ja decidirà el jutge, i en l’impàs s’aplica la llei per no haver encara cap acord firmat i aprovat pels sindicats.

Hi ha sindicats, els que solen judicialitzar-ho tot com deia l’alcalde en el passat plenari, que diuen que això era llevar-los el dret al recurs. Mirem que no i la prova està en que eixa decisió del regidor, a pesar que els beneficiava, l’han recorreguda al jutge. 

El bo del cas, és que han recorregut al jutge un pacte que ja no existeix, perquè  en començar les noves negociacions la regidoria de personal en va gestionar un altre amb CCOO, únic sindicat que va acudir a les negociacions.

Eixa falta de consens en les primeres reunions obligava a establir un calendari de negociacions amb intervenció de tots els partits. En la primera reunió, amb tots els grups polític, es va decidir que el govern municipal negociaria i quan es concretarem coses s’informaria a la resta de grups municipals.

Es a partir d’aleshores, com ja hem dit, que el regidor de personal ha estat negociant totes les setmanes amb CCOO, sindicat majoritari a l’Ajuntament, ja que la resta de sindicats SPPLB, CSIF i UGT han decidit no acudir a les negociacions. En aquest punt cal indicar que la UGT no te representació a l’Ajuntament, però pot enviar-ne un perquè té dret per ser un sindicat a nivell estatal.

EL TRIST I LAMENTABLE PAPER DEL PSOE

Una vegada arribats els primers acords, la regidoria de personal va convocar la Mesa de Negociació perquè tots se n’assabentaren, encara que sembla que el PSOE, tal como vam poder escoltar en el plenari passat, no es va assabentar del que es parlava. En eixe punt, el regidor d’EU, Eduardo Bononad, els va confirmar la correcta actuació del regidor de personal i d'haver actuat amb la resta de partits tal com inicialment s’havia decidit.

El PSOE, a més de no creure EU en el plenari, va traure ahir una nota de premsa on, s’apunta com se sol dir a un bombardeig, i a més de demostrar que no s'entera de res, fins i tot la nota resulta insultant per a la representació sindical de l’Ajuntament, més encara per al sindicat negociador, en dir que accepten les imposicions del regidor i de l’alcalde. O siga, per al PSOE el sindicat CCOO estaria sotmès al dictat del govern municipal, sense tindre criteri propi ni representar els funcionaris. Lamentable.

El PSOE, que no s’assabenta, confon el nombre de sindicats amb el nombre de representats. Cal saber que entre  CSIF, UGT i SPPLB representen menys del 1/5 del personal, ara són 3 sindicats. UGT no te representant en la mesa i SPPLB només hauria d’estar en la de funcionaris, però per qüestió d’agilitat i per ser més pràctic es fan les dues juntes (funcionaris i laborals).

Damunt, fan com els xiquets, apel·len i criden al cosí de Zumosol, en aquest cas a Mònica Oltra, quan la vicepresidenta no té vela en aquest tema. Quina manera de demostrar la seua poca vàlua política!

Sembla mentida que un partit, com el PSOE, que ha estat govern municipal i hauria de saber com estaven i estan els pactes (que no conveni, ni aprovats pel plenari, ni plasmats per escrit) diga les bestieses que diu. Haurien de ser més prudents, molt prudents per la pròpia situació i naturalesa dels pactes que ara s'apliquen, perquè al final manifestacions com les seues poden perjudicar els funcionaris fins que s’aprove el conveni final que ara gestiona el govern municipal amb CCOO. Segur, segur que el funcionariat ens entén. Esperem no haver d'anar més al fons encara. Ara, que algú els ho explique als socialistes.

QUE S'HA APROVAT FINS ARA?

En eixa mesa, en base als acords de negociació es va consensuar i és el que es va aprovar en el plenari passat:

1) Modificar el conveni per afegir l'ajuda als funcionaris que tenen fills  en diversitat funcional.

2) Crear una comissió formada per dos membres sindicals i el regidor de personal per a gestionar el 50% d'una borsa que es posarà en el pressupost a partir de 2018, donat que l’alcalde renuncia i farà cessió d’una part de les competències que li són pròpies, perquè la comissió assigne les productivitats.

La comissió gestionarà algunes productivitats gràcies a la renuncia expressa que fa l’alcalde de retribucions que li són propis. També intentarà fer un reglament de productivitats. Això com va remarcar l’alcalde Jordi Joan en el plenari, implica que Tavernes serà l’únic municipi valencià on les productivitats naixen com a fruit d’una negociació i a traves d’una comissió govern municipal- sindicats.

El govern de Compromís, tal com va dir el regidor de personal en el plenari, continuarà negociant amb CCOO, únic sindicat que ha acudit a la convocatòria per ara, punts per al futur conveni general de l’Ajuntament. Mentre tant, hi ha en vigor el pacte amb CCOO que millora la retribució a percebre en cas d’absència laboral, sempre i quan per seccions no supose un % major del pactat, amb la qual cosa s’aplica la retribució per llei.


12 comentaris:

Anònim ha dit...

El Sindic de Greuges no opina igual.

La Cotorra de la Vall ha dit...

La qüestió del Sindic de Greuges no té res a vore amb les negociacions.

Anònim ha dit...

A mí el que m'interessaria saber és el que opinen els veïns de Tavernes dels policies locals.

Anònim ha dit...

I a mi el que m'interessaria saber és perquè és el cos que mes absentisme té en tot l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

La veritat pot ser que el gover minicipal ha tractat per tots els mitjans d'imposar el seu "aci feu el que jo vullga o si no......".

Anònim ha dit...

Caldrà començar a dir les coses pel seu nom, vist que hi ha gent que llig les noticies i no sap o no vol saber el que llig.
Això que tu dius, que diuen "ací feu el que jo dic" és el que s'ha volgut fer creure des d'alguns sindicats i pel que es veu alguna gent s'ho creu, però la cosa no ha estat mai així. Potser si actuaren com a empresa privada, si que seria així.
El govern municipal només ha tractat des del primer moment que eixe "pacte" tan sui generis que ha estat vigent des d'anteriors governs i que no està replegat en cap document, ni escrit en cap part, ni aprovat pel plenari, quedarà substituït per uns acords amb conveni, firmat i aprovats, per la Mesa de Negociació i sobre tot que es plasmaren en "llum i taquigrafs", passaren pel plenari per a l'aprovació com qualsevol conveni laboral i que els supervisarà la Delegació de Govern.
Eixe conveni, que ara es negocia amb el sindicat majoritari CCOO atés que els altres sindicats no han volgut saber res, ha trobat l'oposició dels de sempre i els seus sindicats, en un punt sobre tot: les baixes laborals. Ells defensen l'absentisme laboral superior al 12% (de vegades molt més) perquè una de les coses que contemplaria el conveni es que si l'absentisme és tan elevat, l'Ajuntament (o siga l'empresa) no els complementa la paga fins pràcticament cobrar la totalitat. Es a dir, en el pacte vigent des d'anteriors governs, des de molts anys, les baixes estaven "complementades" i un que estava de baixa cobrava igual, com si estigués treballant. El regidor de personal vol que això estiga regulat, de manera que els abusos absentistes desapareguen. Al cap i a la fi, es una defensa dels diners de tots.

Anònim ha dit...

Els problemes amb la policia local no és una cosa que passe sols a Tavernes, malauradament és un mal prou general en molts pobles. Serà perquè és un cos que pot pressionar molt els polítics que governen, i així obtenir avantages? És que l'uniforme canvia les persones? És per uns sindicats que pressionen de forma xantagista? No ho sé, però el cert és que es un problema recurrent en molts pobles.

Anònim ha dit...

A la policia local deTavernes ( els municipals de tota la vida), li passa com als pares que acompanyen als fills que juguen a futbol. Hi ha una minoria de "simpatics" que no donen el nivell. Aixo si, monten el canyaret perque les coses no es fan com ells volen. Com que fan molt de soroll,, dona senssacio de que tots son igual, pero vivim en un poble i tots ens coneguem. No senyor, no tots son igual. Es una minoria que fa molt de soroll. Creuen que han de cobrar per anar al treball. Doncs no, cobren pel treball que han de fer. Els "simpatics" no ho tenen clar aixo.
Respecte de l'absentisme, dir que un 12% es inaguantable per a qualsevol sistema de treball. Pero, quin metge nega una baixa si el "simpatic" de torn diu que te ansietat???. Recordem que porten pistola!!!. Si llevaren les pistoles igual els facultatius actuarien diferent.
El regidor intenta posar trellat en tot este desproposit. No ho te facil.
Pero sobre tot recordar que son minoria i hi ha gent molt professional. Que tinga sort el regidor, la va a necessitar. Els " simpatics" ni donen el nivell i, el que es mes greu no faran res per canviar les coses. Els va molt be aixi.

Anònim ha dit...

Està clar que desconeixeu el tema: No fa molt, el gover municipal va canviar l'horari de treball dels guàrdies sense cap motiu (era un castic) aixina i tot este canvi anava contra els interessos de la ciutatania, però això no tenia cap importancia, el interés era presionar als agents per a que siguen més dòcils i facen allò que més interesse al partit que governa.

Anònim ha dit...

Creo que en todos los colectivos hay gente de mal trabajas,por ello no metemos a todos en el mismo saco;,empleados de FCC"que los hay" pintores,mecanicos,celadores,medicos,y porque no los mismos trabajadores del ayuntamiento,aquien no le a pasado de ir y decirte que "no esta vuelve un poco mas tarde,o verles pasar muuuucho mas tarde de su hora de entrada,en todos los sitios cuecen habas.
Pero claro es un colectivo con muy mala imagen,a mi en cambio gracias a ellos tengo a mi hijo .
Cotorra al iqual que publicas el hacer del los politicos cuando hay algo bueno porque no hacer lo mismo con sus trabajadores al fin de todo trabajan para nosotros y se deberia saber

La Cotorra de la Vall ha dit...

No confonga desconeixer el tema amb la prudència i no entrar en material sensible: tribunals metges amb altes per al servici total i que als pocs dies no es compleixen, baixes i després els implicats fan altres activitats, collarins que es porten quan convé... En eixe joc personal no anem a entrar, no cal tampoc perquè el que diguem és de domini public.

I no ens faça riure amb afirmacions del tipus "canvi horaris de treball" sense motius i en contra de la ciutadania. No s'ho creu ni vosté.

Anònim ha dit...

Yo no pongo en duda el buen trabajo que desempeña la policía en general. Pero opino que el fondo es que un grupo no acepta ser mandado. No hay más que ver la prensa de meses atrás, donde esos tres sindicatos piden la dimisión de todos los jefes incluso políticos que gestionan a la policía. No ha sido extraño ver lo mismo hace años, cuando no les convenía lo que hacían sus jefes o políticos (maldita hemeroteca... para algunos)
Para colmo, los partidos de la oposición han aprovechado para politizar el asunto más si cabe. Incluso aparece un sindicato que no tiene ni representación entre los trabajadores en Tavernes, pero que se sabe a que partido político está relacionado. Si analizamos todo esto, vemos que un grupo de policías atiende a intereses individuales, pues no cuentan con el apoyo de toda la policía, lo que aprovechan los partidos de la oposición para lanzar sus dardos envenenados y que no cese la polémica que bien sirve a sus intereses.
Como el ejemplo del hijo que dice un anónimo habrá cientos, pues esa es la labor de la policía en general, los habrá de buenos, mejores y peores como en todos los colectivos. La que están liando ese grupo de policías, fáciles de reconocer por quien vivimos, trabajamos y nos relacionamos en el pueblo, unido al apoyo incondicional que reciben de los partidos de la oposición que en ningún momento intentan mediar para aportar soluciones, indica claramente que todo es un problema de POLITICA y no de POLICIA.
Muy triste que se utilice a todo un colectivo de policías para conseguir objetivos políticos, penoso..