L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 11 d’abril del 2017

Ahir es va celebrar el primer taller de cuina per a celíacs


El Braç Treballador va acollir ahir el primer taller de cuina dirigit per a celíacs i per a la gent que cuina per a celíacs, una activitat organitzada per la regidora de Serveis Socials que dirigeix Noe Alberola. El taller va ser impartit per ACECOVA, l'associació de celíacs valenciana, i va col·laborar-hi Mercadona.

Va ser una vesprada molt ben aprofitada perquè els assistents van aprendre a preparar un conjunt de dolços tradicionals, com les torrades de Santa Teresa (torrijas) d'orxata, mones de Pasqua i el tradicional arnadí. Va ser una experiència molt enriquidora i de gran acceptació, tant que ja s'ha demanat la seua repetició.

La malaltia celíaca o celiaquia (anomenada també intolerància al gluten) es caracteritza per una pèrdua total o parcial de les vellositats que recobreixen l'intestí prim. Els símptomes inclouen diarrea crònica, retard del creixement en xiquets i cansament.


La malaltia celíaca és causada per una reacció a una proteïna de gluten present en el blat, i en alguns cereals, que porta a truncament de les vellositats que recobreixen l'intestí prim (anomenada atròfia de les vellositats) i interfereix en l'absorció de nutrients.

L'únic tractament eficaç que es coneix és una dieta lliure de gluten de per vida, la qual cosa permet una regressió completa dels símptomes de la malaltia. 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una iniciativa molt bona.
Per a cuant es podría fer un taller de Cuina per a diabètics????
Gràcies.