L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 27 de setembre del 2018

Membres de la Secció Espeleològica del CETV netegen l'Avenc del Marbre




Membres de la Secció Espeleològica del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna (CETV) realitzaren el passat diumenge la neteja de l’Avenc del Marbre, cavitat localitzada a les proximitats de la Font del Barber, al terme municipal de Benifairó de la Valldigna.
 
Els espeleòlegs baixaren els cinquanta metres de profunditat per tal de recollir al voltant de vint quilograms de fem (plàstics, garrafes d’aigua, poals, vidre i una infinitat de llaunes de conserva i cervesa). Paga la pena aquest esforç ja que l’avenc del Marbre es troba localitzat al damunt d’una fractura o “diaclasa” entre dos immensos blocs de marbre. Es tracta per tant i per aquesta peculiaritat d’una cavitat única a la Valldigna. 
 
 
Els membres del CETV han recordat que si bé és cert què, avui dia, la creixent generació de residus derivats de l'activitat humana constitueix un greu problema social i ambiental, el fet de llançar tota mena de residus a les cavitats, que conformen la riquesa natural i espeleològica de la nostra Valldigna, no és nou d’avui dia, malauradament és un costum bastant arrelat a la nostra societat. No som conscients del que suposa aquesta problemàtica, que entre altres, pot arribar a canviar el xicotet equilibri de l’ecosistema de la cavitat o la contaminació de les aigües subterrànies a causa de la filtració dels lixiviats i que posteriorment podem arribar a beure. 
 
 
La Secció d’Espeleologia del CETV ha volgut agrair als diferents espeleòlegs i voluntaris l’esforç realitzat a la neteja, al Centre Excursionista pel material emprat i a Protecció Civil d’Alzira per ajudar a retirar els residus extrets de la muntanya. Tot ha estat fet de manera desinteressada, amb el propòsit de preservar la riquesa espeleològica de la Valldigna.
 
 

1 comentari:

Anònim ha dit...

Felicitats als espeleolegs per una inciativa tan cívica i responsable front al desinterès general.
Aquestes petits gestos esdevenen grans heroicitats.
Enhorabona.