L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 11 de novembre del 2021

Xerrada sobre la diabetis dilluns, dia 14, amb ocasió del Dia Mundial dedicat a la malaltia

 

El diumenge, dia 14, es commemora el "Dia Mundial de la Diabetis" i l'Ajuntament  de Tavernes vol visibilitzar aquesta malaltia en la societat vallera amb la celebració d'una xerrada informativa on es comptarà amb el personal sanitari del Centre de Salut. La xerrada tindrà lloc el dilluns, dia 15, a les 19 hores en la Casa de la Cultura.

La xerrada està organitzada per la Regidoria de Sanitat que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís, i tractarà fonamentalment sobre la prevenció i la detecció precoç de la diabetis

En la xarrada s'explicarà l'existència de dos tipus més generals de diabetis, un que és denominada "tipus 1", que és una malaltia autoimmune caracteritzada per l'augment de sucre a la sang perquè el el pàncrees no produeix insulina, mentre en el "tipus 2" l'augment dels nivells de sucre a la sang es deu a la incapacitat del cos de poder utilitzar adequadament la pròpia insulina, cosa que esdevé en els adults, d'ací que es diga que la diabetis de la gent gran.  

Els i les ponents de la xerrada incidiran també en la importància de l'alimentació i l'exercici físic, així com les tècniques d'autocontrol i la prevenció per a evitar-nos complicacions.