L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 20 de novembre del 2021

L'Ajuntament instal·la nova senyalització dels senders de la Muntanya de les Creus



L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Medi Ambient, i en col·laboració amb el Grup Muntanya Valldigna i el Centre Excursionista de Tavernes, du a cap la instal·lació de nova senyalització en les sendes de la Muntanya de les Creus.

La nova senyalística s'adapta a la vigent normativa de la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, i també s’ajusta al Decret de la Generalitat Valenciana que regula les activitats de muntanya. Fa alguns anys, els senders van ser homologats pel propi Centre Excursionista amb les codificacions internacionals de PR-CV 38 i PR-CV 39, i són senders vells que antigament pretenien apropar les zones de conreu de la muntanya a les persones que no disposaven de terrenys a la vall.

Les sendes de Tavernes discorren per llocs i racons de gran bellesa paisatgística i cultural, des d'on es poden admirar grans extensions de terreny. A més, cal assenyalar que la "Ruta de les Creus" és una de les més visitades durant tot l’any al territori valencià gràcies a la combinació de paisatges espectaculars, la història i cultura del poble, l’atractiu de la senda empedrada dels Amoladors i al recorregut amb desnivells i distàncies sense excessiva dificultat que s’ajusta a la majoria dels i les senderistes.

Aquesta actuació completa la senyalització de les sendes de la Muntanya de l’Ombria i la col·locació de taules en la Sangonera i en l’Alt de les Creus.