L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 28 de novembre del 2021

El valler Antonio Vercher reelegit per un any més com a president del Consell Consultiu de Fiscals Europeus


El valler Antonio Vercher Noguera, fill de Tavernes, ha estat reelegit com a president del Consell Consultiu de Fiscals Europeus (CCPE) en l'assemblea de fiscals celebrada a Estrasburgo. Antonio Vercher va ser elegit president el passat mes de gener, i ha vist ara com l'assemblea el reelegeix per un nou mandat d'un any.
 
Aquest organisme va ser creat en el 2005 pel Consell d'Europa i té com a missió fonamental, d'una banda, preparar Opinions per al Comitè de Ministres del Consell d'Europa quant al paper del Ministeri Fiscal en el sistema penal, i per una altra banda, arreplegar informació sobre el funcionament de les Fiscalies a Europa on s'analitza la independència i imparcialitat de les fiscalies dels estats que formen la UE.

El fiscal Antonio Vercher forma part del Consell Consultiu des de l'any 2006. Té una dilatada trajectòria professional en l'àmbit internacional. En concret, va formar part de la Unitat de Recerca de Nacions Unides per al genocidi de Rwanda, és expert nacional de Medi ambient de la Comissió Europea, va ser lletrat del Tribunal de Justícia de les Comunitats Europees.
 
La nostra enhorabona.
 
Una dilatada i fructífera trajectòria professional

Antonio Vercher Noguera és fiscal de sala del Tribunal Suprem i Coordinador de la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme. Disposa d’un currículum insuperable i és considerat per molts juristes com el pare del dret penal ambiental a l’estat espanyol. La seua manera de treballar ha estat exportada a moltes nacions i és conegut i reconegut internacionalment.

El valler és doctor en Dret per la Universitat de Cambridge (Anglaterra) i Màster en Dret per la Universitat de Harvard (USA), ha estat lletrat del Tribunal de Justícia de la C.E.i professor en diversos Màsters en Dret Ambiental i Comunitari.

Especialista en matèries com la corrupció, l’urbanisme i medi ambient, entre els seus llibres destaquen “Comentarios al Delito Ecológico. Estudio de Derecho Comparado entre España y los Estados Unidos”, “Terrorismo en el Ulster y en el País Vasco. Legislación y Medidas”, “Aplicación de las Directivas Comunitarias sobre Medio Ambiente. Jurisprudencia y notas” o “Terrorism in Europe”. És autor de centenars d’articles sobre temes relacionats amb el Dret espanyol, comunitari i internacional.

Aquesta trajectòria va tindre el reconeixement del nostre Ajuntament que, en la passada legislatura i a proposta de l'alcalde Jordi Joan, va ser nomenat per unanimitat fill predilecte de Tavernes.