L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 28 de novembre del 2021

INFORME: Tavernes de dalt baix, potes cap amunt o, si voleu, milions i milions per a obres i inversions.

 Afirmacions de la dreta local com:  "Aquest govern municipal no fa res, no gestiona res, ni inverteix res a Tavernes”, ni tenen cap fonament ni se sostenen davant una mínima anàlisi feta amb seriositat.  Com diu la cançó, al final resulten “paroles, paroles, paroles”, de tan lluny com estan de la veritat i realitat. Són falses.

La realitat és tossuda i ben diferent a com la dreta local la voldria, encabotada en una guerra particular contra el govern sota l'eslògan: “en este poble no es fa res”. Però la realitat del dia a dia els diu, a ells,  i ens diu a nosaltres, els ciutadans, tot el contrari. I així ho palesava també fa uns dies el diari Levante-EMV, que se’n feia ressò en un reportatge especial dedicat a les obres a Tavernes, com podeu llegir a l'enllaç: Paisaje de excavadoras y andamios para acabar la legislatura"

Obres i més obres tant en execució com amb l'inici imminent

En el moment actual, hi ha en marxa un conjunt d’obres i inversions que, amb la seua execució posaran, com se sol dir, a Tavernes potes amunt, durant  un bon període de temps.

Ara mateix ja hi ha en execució: el sanejament del carrer Santa Anna; el sanejament i col·lector del carrer Mare de Deu de Sales;  millora de clavegueram i paviment dels carrers Roser i Mitja Galta i la reparació de la coberta de l’ermita de Sant Llorenç, entre altres. 

 

 

Mota del riu Vaca, ja adjudicada: 408.000 euros

 

Però cal afegir el conjunt d’obres, ja adjudicades a empreses, i que són d’inici imminent:

-          Mota del riu Vaca, condicionament i via ciclo-vianants.... 408.000 euros

-          Execució de nínxols prefabricats ... 100.000 euros

-          Reparació i asfaltatge camins rurals .... 225.000 euros

-          Millora i modernització Polígon el Pla... 197.000 euros

-          Acabament de la piscina municipal... 870.000 euros

-          Reurbanització carrer Calvari – Sant Lluís ... 100.000 euros

-          Reurbanització carrer Sant Roc i Immaculada ....150.000 euros

-          Tanc de tempesta Font del Canut ... 91.000 euros

-          Reparació de la lluerna del Mercat Municipal...45.000 euros

 

Millores, millores i més millores també aquests anys passats 

 

 

Lamentem haver-ho de dir, però cal ser cec per no vore ni voler recordar com el govern municipal ha executat els dos darrers anys moltes obres i ha invertit molts milions en la millora de la ciutat: canvi de gespa del camp de futbol; acabament de la primera fase del col·lector i acabament del vial perimetral de la platja; millora i sanejament del proveïment d’aigua potable en carrer Blasco Ibáñez de la platja i adjacents, etc. que han suposat  sobre els 2 milions d’euros.

A banda, hem de considerar les obres i inversions finançades del romanent del 2020. S'han gastat 3  milions en un total de més de 100 obres, de les quals donarem complida informació en l'article que publicarem fa uns dies i que podeu consultar en el següent enllaç: Obres del romanent del 2020.


I més obres, demandes del govern municipal, que executen altres administracions
 
A banda cal indicar altres obres que executen altres administracions a la nostra ciutat, i que són peticions municipals i reivindicacions de la societat vallera durant molts anys i que després d’anys de gestions dels governs municipals anteriors de Compromís, j estan iniciades:

-          Camí Natural Via Verda antic trenet ... 495.000 euros

-          Electrificació del Golfo... 350.000 euros

           Estació del tren ... 4 milions

 

 

 A totes aquestes obres  on s’impliquen altres administracions, cal fer esment de la millora i/o reforma de centres educatius i que en el cas de Tavernes hi ha contemplades obres per valor de 21 milions en execucions, entre les quals cal destacar la construcció del nou institut Jaume II el Just amb un valor anunciat ja des de la Conselleria d’Educació sobre els 11’5 milions d’euros.

I obres futures, actualment en redacció

I si no ens semblen prou... podem ja parlar de projectes que els tècnics municipals estudien i/o estan en fase de redacció, i per tant poden tardar encara uns mesos. No obstant, i com a més imminents, hi ha l’habilitació del centre Respir, acabament del centre d’interpretació Bolomor, habilitació de les aules de Víctor Calatayud, línia elèctrica al centre interpretació Bolomor i Molí del Pla, pàrquing en zona del Calvari, reposició de jocs infantils parc dels Vents, Cantalot  i Molló (platja) i la segona fase del col·lector de la platja, obra que es convenia amb la Generalitat.

Si tot es compleix,  segons les previsions del Govern municipal, anem a passar per una época llarga en que Tavernes estarà, com se sol dir, "de dalt baix" o “potes cap amunt”. I això, com ja hem dit a principi,  no ho diguem nosaltres,  sinó que la premsa comarcal també ho ha publicat.

 Però clar, per a vore-ho, cal tindre oberta la ment i la voluntat d'acceptar els fets com són. I sobre no dedicar-se només a cobrar les dietes a final del mes, sinó a treballar pel poble i no només a criticar.