L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 21 de novembre del 2021

Oratge: Deixem d'estar en risc taronja, però s'acosta un periode de temps hivernal amb possible pluja i baixades de temperatures

 

Les pluges persistents sembla ser que avui ens deixaran i fins i tot l'alerta taronja que teníem fins a la matinada d'avui diumenge, amb possibilitat de pluges fins a 100 litres, deixa d'afectar-nos. 

Al llarg d'aquests dies la borrasca Blai ha continuat deixant-se notar en la nostra zona geogràfica (sud de la província de València i nord d'Alacant) tot i que els efectes no han estat tan greus ni amb pluges tan intenses com a les Balears, on s'han superat en molts punts els 400 litres acumulats. 

A la Valldigna les pluges han estat moderades i repartides al llarg del dia, especialment d'ahir dissabte, tot i que ara mateix plovisqueja en quasi tota la Valldigna. L'acumulat de pluja ha estat variable en les localitats de la comarca, i fins i tot són diferents en cada localitat segons les zones del terme on els pluviòmetres d'AVAMET les mesure.

Barx:  Va arreplegar ahir entre 132 i 164 litres, i avui ja en porta entre 30 i 40 litres.

Benifairó: Ahir dissabte es mesuraren entre 90 i 138, i avui diumenge ja n'ha mesurat 22 litres

Tavernes: Ahir entre 16 i 75 litres, segons punts del terme i avui en portem ja entre 18 i 23 litres.

No obstant, encara tindrem durant uns dies possibilitats de pluges, amb poca quantitat els primes de la setmana vinent. Cal recordar que a partir d'avui afectarà a la península una entrada d'aire polar amb temporal de fred, neu i pluja en quasi tota la península.

Demà dilluns s'espera un canvi total de l’oratge, amb precipitacions en forma de neu en cotes prou baixes en moltes zones peninsulars i descens generalitzat de les temperatures, sobre tot les màximes, amb temperatures diürnes sobre 5ºC en molts punts. La cota de neu baixarà fins als 900-1000 m amb nevades en els sistemes de muntanya del nord i est peninsular (Cordillera Cantàbrica i Pirineus).

 


 

En uns dies (dimarts-dimecres) es preveu que el centre de baixes pressions se situe al costat de la costa Mediterrània i amb l'aportació d'aire humit de la mar es reforçarien les pluges en el centre i meitat est peninsular, amb nevades al Sistema Ibèric i pluges que poden ser fortes en punts de Catalunya i del País Valencià.

A partir del dijous, dia 25, potser la borrasca s’allunye per l’est i siga reemplaçada per una altra provinent del nord, amb la qual cosa tindre temps d’hivern fins al cap de la pròxima setmana.