L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 7 de novembre del 2021

PLE NOVEMBRE 2021: L'Ajuntament accepta la delegació competencial per invertir 7'6 milions en obres dels CEIPS Divina Aurora i Sant Miquel


El ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat acceptar la delegació de competències en matèria d’infraestructures educatives proposada per la Conselleria d’Educació per a la millora, ampliació i adequació del CEIP Divina Aurora i del CEIP Sant Miquel dins del Pla Edificant.

Les actuacions, finançades per la Conselleria d'Educació són 3.057.709,49 euros en el cas del CEIP Divina Aurora i de 4.544.810,33 euros en el CEIP Sant Miquel. L’Ajuntament serà el responsable d'executar les millores en els dos centres educatius vallers, cosa que suposara 7,6 milions d’euros. 

Els punts discordants del debat van ser del PP i Ciudadanos. La portaveu del PP afirmava que el ritme d’inversions de Conselleria és molt lent i només s’ha executat del Pla Edificant un 13% dels 1.000 milions (130 milions) que està dotat el pla fins el 2024. Aquesta xifra contrasta amb la donada per la Conselleria d’Educació en les notes oficials publicades en premsa, que afirmen que ja es porten adjudicats 992 milions dels 1.000 previstos fins el 2024, o siga el 99%. La portaveu també criticava que encara no s'havien fet obres en els centres de Tavernes, a la qual cosa l'alcalde li responia que "com volia que ja s'hagueren fet obres si en eixe plenari l'Ajuntament estava acceptant les delegacions per executar-les".

El portaveu de Ciudadanos demanava completa accessibilitat per al CEIP Divina Aurora, una petició quan hi ha ja un aspecte de l'obra ben clar i definit  com a un dels punts principals del projecte aprovat per la Conselleria: es canvia la porta d'entrada i es construirà un ascensor precisament per aconseguir un centre completament accessible.   

La inversió en centres educatius a Tavernes serà de 20 milions d'euros, una vegada l’Ajuntament ha acceptat la delegació de competències proposada per la Conselleria d’Educació per a la construcció del nou IES Jaume II el Just i la millora del CEIP Alfàndec, el CEIP Divina Aurora i el CEIP Sant Miquel.

Les obres a executar en els dos centres vallers motiu del punt del ple són:






CEIP Sant Miquel - 4.544.810,33 d'euros
 
La memòria valorada contempla un conjunt d’actuacions de millores en les aules, l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat al centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs, tot seguint les directrius marcades per la Conselleria en les visites efectuades.





Divina Aurora - 3.057.709,49 d'euros
 
La memòria de les obres preveu una sala polivalent d’usos múltiples, amb 90 metres de superfície, l’habilitació de l’aula informàtica de 75 metres, la biblioteca de 50 metres, un gimnàs i aules de recolzament per a Primària i Educació Especial de 25 metre, un aula polivalent de 50 metres per educació infantil a més d’altres per a usos dels equips docents, alhora que es reubicarà l’entrada principal i s'instal·larà un ascensor per complir amb totes les normes d’accessibilitat.

Més informació: